Tack för tipset! Om våra värmeslingor inte funkar är detta är riktigt bra alternativ, då kan vi köpa en längd som passar plåt och ner i röret
 
Funkar slingan under pumpen? Värmepumpen skall monteras lutande några grader så vattnet rinner mot hålet.

Bäst att hänga den på väggen en bit upp, vi får ingen
Is under vår pump, man ser ett litet hål i snön, men blir ingen is.
 
  • Gilla
Mikch
  • Laddar…
Slingan är inte inkopplad alls, det är det hela inlägget handlar om. Vår elektriker hittar ingen plats i utedelen där man kan koppla in värmeslingan som vi fick av installatören.

Pumpen står med lutning och vi har valt att inte sätta den mot väggen då den är väldigt stor och vi ville inte ha stomljud.

Vi har en kaklad vägg på andra sidan så vi var rädd att långvariga vibrationer i väggarna skulle få kaklet att lossna.

Men jag tror säkert att vattenproblemet hade varit annorlunda om den satt högre upp förutom mkt is på marken. Det kommer så mkt avfrostningsvatten.
 
Normalt lägger man in värmekabeln på anslutningspunkten tillsammans med inkommande el , termostaten går in vid +3 och ur vid +5 men det skiljer sig lite åt.
Bäst vore dock om det går att koppla ihop den med befintlig värmekabel i värmepumpens tråg så den bara går under avfrostning och 10 minuter efter.
Din montör bör dock fråga mitsubishi electric om dom tillåter detta så du inte äventyrar garantin.

Bättre om du lämnar tillbaka det där tråget och köper ett tråg där värmekabeln ligger inbyggd i själva tråget då skräp har en förmåga att fastna i den ringlande kabeln ovanpå plåten.

Pancace som Climaco marknadsför är ett alternativ.

Bäst och billigast är att hitta en placering där man slipper leda bort vattnet men tyvärr så går det inte alla gånger!!

Mitsubishi 2E53 är för övrigt en grym maskin som kan lämna 6,5kW även vid -15 ute :)
Vilka innerdelar har du?
 
  • Gilla
Carro_D
  • Laddar…
Tack för ett utförligt svar! Aldrig tänkt på att garantin kan äventyras och det vill vi ju inte. Lutar nu mot att köpa en ny kabel med stickkontakt så vi får igång den idag och inte när elektrikern har tid.

Måste erkänna att vi gjorde lite research ang val av pump och gick helt på installatörens rekommendationer men vi är nöjd med den. Den kämpar på här uppe trots minusgraderna.

Våra innedelar heter msz-sf35ve3
 
Betydligt billigare drift om Mitsubishi godkänner att den matas via befintliga värmekabeln så kolla det.
Blir några kronor per år om det sitter kablar i baljan och slangen som drar 200-300W från +3 ute under ett år beroende på längd på värmekabel !!!

SF innerdel är ett bra alternativ om man inte behöver dom valmöjligheter för att styra luftflödet eller den lite högre luftmängden som tex FH eller LN har och det beror på förutsättningarna i fastigheten.
 
  • Gilla
Carro_D
  • Laddar…
Nu har vi iaf en frostvakt på 6 m med stickpropp som reglerar temp själv. Får se hur bra den funkar, annars är det bara att sälja vidare och testa nåt annat.

Tack för alla råd!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.