Gissning: Huset hade från början få och stora lägenheter. Någon gång var huset hyresrätter och fastighetsägaren bestämde sig för att dela upp större lägenheter till flera mindre. I samband med det måste det dras nya avlopp, vattenrör, värmerör och el. Det enklaste var att dra det uppe i taket och sänka innertaket.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 1 till
  • Laddar…
Ja det där blir nog några dyra 20cm i takhöjd tyvärr. Antagligen har ni ganska bra takhöjd ändå!
 
Claes Sörmland
Jag tolkar detta som att utrymmet inte ingår i din lägenhet utan din lägenhet slutar juridiskt sett vid det du kallar för det sänkta taket.

Detta installationsutrymme ligger alltså utanför din lägenhet och under föreningens yttre underhållsansvar. I alla fall om dessa ledningar betjänar andra lägenheter. Om du vill expandera din lägenhet till att också inkludera detta utrymme så krävs ett stämmobeslut.
 
  • Gilla
Jenpet
  • Laddar…
Tack för all input! Rev ner taket och fick hjälp att sätta upp ett nytt. Tyvärr var originaltaket med de välvda hörnen allt för skadat. Röret var antagligen avlopp men kamerans perspektiv fick allt att se mycket längre ut, lösningen blev en låda i ena hörnet och ca20 cm extra takhöjd i övrigt. Gjorde stor skillnad!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.