T
Vi hade under en månad (december)en hög elförbrukning på 2027kwh i vårt hus på 160 km och då värmer vi ändå upp huset med pellets. Kan det vara julbelysningen som drar så förbaskat mycket el?Vi har en droppslinga på balkongen, ett nät över en buske samt två figurer i ljusslang och då har dessa tänts 6 på morgonen och släckts 12 på kvällen (de har alltså varit avstängda på natten).Är det någon som har koll på detta?
 
Hur mycket mer än normalt är det då ?(Dvs skillnad mot månaderna innan?)
Kan det vara så att elpatronen i pannan gått in och jobbat ?

Det är knappast julbelysningen, Även om du skulle ha ett par hundra watt i ljusprydnader (Knappast väl..) blir det inte mer än 110kWh på en månad.

2027kWh/Månad är en genomsnittseffekt på 2700 Watt !
 
T
Förra månaden (nov) hade vi nästan dubbelt så hög som i december, men det är inte så konstigt för då körde vi bara el och ingen pellets alls. Men under december månad har vi kört pellets hela tiden.
 
T
kamilenski skrev:
Du har kanske samma problem?

[länk]
Läste faktiskt detta inlägg några dagar innan vi upptäckte vår höga förbrukning.Nu bor vi ett villaområde och ingen har eller får ha höns i området ;-).Tror nog inte att detta är problemet utan att det finns någon intern eltjuv någonstans.
 
2027 kWh på en månad betyder att ni drar ca 3 kW hela tiden dygnet runt. Är det julbelysningen så är det bra krut i den! :D

Som redan nämnts så måste ni ha en elpatron eller några element som står och ångar hela tiden. Bara att sätta igång detektivarbetet! Elradiatorer i garaget? Elpatron i acctanken? Något måste det vara.
 
Har ni en FTX ventilationsaggregat? Där brukar sitta en elvärmare som kan gå rätt friskt om det är kallt ute.

Vissa hus från 60-70tal har en elvärmeslinga runt hela ytterväggen för att förhindra att det drar kallt.. Elen var billigare då kan man säga :cool:
 
har ni tillgång till en tångampermeter så går det juh mäta sig fram vilken säkring som står för den höga förbrukningen. som ja gjorde när ja hittade mina watt som grannen eldade upp i hönshuset.
 
T
Vi har valt att inte elpatronen skall gå igång när pelletsen stannar, så det kan inte vara den som spökar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.