Det ser ju inte ut att vara några 15mm spackel på golvet när man tittar på bilden från spacklingen.
Det ser onekligen ut som de sätter tätskikt direkt på OSB, och sedan kakel.
Såvitt jag kan se på bilderna så har de inte satt remsa vare sig i skarven golv/vägg eller över skarvar i väggen. Däremot remsa i hörnen.

Och det kommer upp rör ur golvet.

Allt är inte lätt att se på bilderna, så jaga kansle ser fel på en del av det.
 
Ja, herregud. De ser faktiskt ut som att de kört direkt på OSB'n. Det är det hittills dummaste jag sett, helt otroligt. Världsrekord. Men det har ju inte med sprickor i golv att göra. Ser lite andra fel, som att brunnarna är för lågt monterade och sådant, men det har inte heller med golvsprickorna att göra. De sprickorna ser ut att kunna bero på felaktigt val av fogmassa, och kanske för mycket vatten när den blandades. Men det kan också vara för lite flytspackel och annat som ger upphov till rörelser. Ni har ingen golvvärme som slagits på väl?

Men det värsta här är, om det nu är som det ser ut, att tätskiktet ligger direkt på OSB. Det är så illa att det tveklöst måste rivas och göras om helt och hållet.
 
Är det verkligen ett certifierat företag som har gjort detta?

Granskade bilderna lite:
-Har de flytspacklat fallet ner till noll? Flytspacklet ser tunt ut på bilderna. Ingen armering syns heller på någon bild.
-Tätskikt och kakel direkt på OSB-skivorna? Tätskiktet ser inte särskilt täckande ut heller.
-Ångspärr i yttervägg bakom OSB och tätskikt?
 
De finns i BKR-s listan över behöriga företag,...
 
För att öka på listan med fel så har man även blandat olika tillverkare, ex casco och kilto.
 
Ja, titta. Och Cascotätskiktet på väggen är inte godkänt efter 1/7 -07 om man inte har en fuktokänslig konstruktion under.
 
På tal om konstruktionen under, väggarna är klädda med plastfolie. Stänger man inte in OSB-skivorna mellan två täta skikt då?
 
Jo, och det bör man inte göra i normalfallet. Men det är inte alldeles tveklöst fel i alla enskilda fall, och åtminstone inte något som är reglerat i BBV.
 
it-snubben skrev:
Har dom kaklat direkt på OSB-skivorna?
Ooopps.

Kanske lika bra det, gips ska man ju inte ha i badrum. Fast det var väl inte så BKR menade. :rolleyes:
 
Svårt att se tycker jag men golvkonstuktionen ser lite mysko ut. Ligger gipsen direkt på bjälklag cc 60 cm? Eller det kanske är spånskivor?
Har heller aldrig sett några börja sätta kakel uppifrån och ner men det kanske är genomförbart. Golvläggningen under badkaret ser väl inte heller ut att vara "fackmannamässigt" utförd.
 
Skriv till Sverker för sjutton, inte en siffra rätt. :(
 
Där ser man hur mycket en BKR-behörighet är värd när man letar efter hantverkare...

Maila bilderna till BKR, häng ut firman med namn här, och utnyttja rättshjälpen i din hemförsäkring.
 
Bob_the_builder
Nej, reklamera omedelbart! Så där korkad kan ju ingen byggare med behörighet vara, det är rent bedrägeri! Det finns väl kvitto på jobbet...?
 
Tala med firman lungt och resonligt först och maila den huvudansvarige inläggen i den här tråden INNAN du ringer Sverker med tunnan, Janne Josefsson eller hänger ut firman här. Ingen idé att bli galen och skrika rakt ut innan du hört vad de har att säga till sitt försvar och om de har för avsikt att rätta till felen. Lyssnar de inte så gör som ACME säger, maila bilderna och den här tråden till BKR och sen kan du skrika som fan.
 
det var det värsta, hade ni inte upptäckt detta forum innan jobbet var klart? trist men ska det bli bra så måste det rivas eller inte brukas om ni har ett badrum till. Firman må vara registrerad hos BKR men det verkar vara tveksamt att hantverkarna vet vad det är.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.