Hej,

Är det någon som har tips eller idéer på vilken färg på kakel som passar bra med vita släta köksluckor i kombination med helsvart granit-skiva (Nero Assoluto)?

Kanske någon som har bilder på liknande kök?

De köksbilder jag har hittat visar oftast vita luckor i kombination med bänkskiva i trä.
Men det känns som att med en svart granitskiva får man tänka på ett annat sätt - då får man inte värmen från en träskiva...

Vi börjar få bråttom med att välja kakel till nya huset, och har i princip inga uppslag ännu. Så jag tar tacksamt emot alla tips!

Mvh,
Haz
 
Kan det funka med beiga plattor i stil med sjösten? Kanske inte just sjösten eftersom dom tydligen blir fula av fläckar men jag tänkte att just rörligheten i mönstret kan va ngt att sträva mot.
 
Grönt funkar fint. Då menar jag inte gräs-grönt utan mer åt lagungrönt eller eukalyptusgrönt... Grönt är skönt. ;)
 
Kanske trä-kakel? Då får du värmen därifrån ;o)
 
Ett alternativ annars är ju att sätta upp härdat glas istället.
Då kan man ju måla med nån färg eller använda tapet bakom.
 
Robert_Maria skrev:
Grönt funkar fint. Då menar jag inte gräs-grönt utan mer åt lagungrönt eller eukalyptusgrönt... Grönt är skönt. ;)
Tror jag oxå passar fint, kanske glas..
/U
 
det här valde vi till vitt kök å svart polerad granit...

vi är kanon nöjda... lite melerad grå... köpt på konradssons kakel....
 
  • kksbild_kakel.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tack alla för tipsen!

Det har blivit en hel del bläddrande i kataloger och inredningstidningar idag, men jag vet inte om jag blivit så mycket klokare. Men lite mer tankar kring vilka alternativ som kan tänkas finnas har jag fått.

Sjösten är jag inte helt förtjust i, eller rättare sagt jag tycker det är ganska fint men inget jag vill ha i just det här köket. Beige färg ligger däremot som ett alternativ just nu - detta skulle ju ge lite värme åt det annars grafiska färgvalet med vitt/svart.

Gröna varianter har jag också sett en del bilder på som jag också blivit lite sugen på! De bilder jag sett ser jättefina ut, men när jag tänkt efter lite mer så är jag rädd för att jag skulle tröttna på det efter något år.

Trä-kakel känner jag nog inte riktigt till. Är det som "riktiga" träskivor uppsatta på väggen?

Glasskivor med färg eller tapet under har jag också sett en del bilder på i tidningen, där är jag lite kluven. En del av mig tycker det är rätt fräckt och snyggt, men en annan del vill gärna hålla sig till kakel...

Kul att se en bild på ett "svart-vitt" kök med grå kakel! Grått ligger också som ett alternativ just nu.

Det jag också funderat på efter tidningsbläddrandet är vit eller svart mosaik (eller annat format). Fast då föll förstås hela idén med att få in lite värme i köket.....

Jag har lyckats få ihop en bild på hur köket kommer se ut (ungefär).
Till höger kommer det sitta ett fönster (inte en dörr som det ser ut i bilden). Kök + matplats + vardagsrum hänger ihop i ett enda avlångt rum.

Det jag funderat lite mer på, och som fick mig att även ha vitt och svart kakel som alternativ, är att färgsättningen kanske inte blir lika låst för övriga rummet om man väljer lite mer "neutrala" (tråkiga?) färger. Väggen till höger om köksön funderar jag också kring om man skulle måla en väggmålning på, eller ha tyg, eller något annat som ger lite mer liv i det annars svartvita rummet.

Vad tror ni om ovan funderingar?



 
  • Kk_004.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
jag röstar starkt för grått kakel! är inte alls så kallt mot svart och vitt som man kan tro...
 
Vi ska också ha vita, släta luckor med svart, polerad granitskiva! Dessutom ska vi ha svart, polerad granit på golvet (i alla sällskapsytor också...).

Jag har bestämt mig för att köra med planglas och därunder sätta en tapet med ett organiskt eller abstrakt mönster (eller stora "medaljonger"), kanske i någon färg. På detta sätt bryter man av det väldigt strama och "stela" formspråket man har i köket. Jag tror det blir väldigt snyggt och effektfullt!

Tror du inte på detta, så håller jag med om att grått eller grönt kakel är snyggt till. Dock inte beige! Det blir supermesigt och tappar all effekt.

:)

 
Har precis satt upp grönt kakel från Höganäs. Det är deras kristallkakel som heter Grass Green. Blev snyggt samt att kristallkaklet är levande (man ser djup i det om ni förstår.....). Rekas varmt.
/Dette
 
Dette, vore kul om Du hade en bild så man kan se det "live"

Tack
//Haz
 
kan också rekommendera Dettes kristallkakel, det är superfint! här själv fastnat för deras blå, water blue... :)
 
Kristallkakel, är det som glaskakel?
 
Ja, det är två namn för samma produkt! Ursnyggt tycker jag!

Det finns i många storlekar, ex 1x1cm, 2x2cm, 5x5cm och 10x10cm. Det tillverkas i Kina till en bråkdel av vad som det säljs för i Sverige. Alla importerar detta från Kina. Höganäs har de bästa priserna, MEN, det är å andra sidan endast 4 mm tjockt. Den snyggaste effekten får du om du väljer 6-8 mm! Dessutom är det lättare och snyggare om du ska kombinera med annat kakel om det har samma tjocklek som det övriga
kaklet.

Man kan hitta glaskakel hos Centro och Kakelspecialisten i olika storlekar och färger(bästa priset till "rätta" tjockleken!), Konradsson säljer det däremot samma produkt för DYRA pengar...

:)

P.S Glaskakel ska inte förväxlas med glasmosaik, därför säger man ofta kristallmosaik istället när man menar ovan nämnda produkt.

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.