Kunde inte låta bli :-[ ;) ;D.

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...p;langId=-11&parentCats=10120*10366*10375 (Samma)

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...795&langId=-11&parentCats=10121*10389 (Ekskrivbord)

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...531&langId=-11&parentCats=10121*10403 (Skrivb.stol röd/silver)

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...p;langId=-11&parentCats=10120*10458*10369 (Ekbyrå)

http://www.ikea.com/ms/sv_SE/img/buying_guides/kophjalp_VA06/soffor_VA06/ARILD.pdf ( helt ny serie 'Arild' i ljust/naturvitt läder, finns även som fåtölj, ursnygg :surprised:, funkar dessutom bättre även i förra 'mixen' istf. fåtölj 'Jennylund')

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...513&langId=-11&parentCats=10117*10311 (Sidobord ek/silver)

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...431&langId=-11&parentCats=10112*10286 (Matta, ett måste ;))

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...140&langId=-11&parentCats=10119*10337 (Ö-kast vitt)

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...272&langId=-11&parentCats=10119*10339 (Panelgard. vita)

Dessutom bäddtextil, plädar och kuddar som är klara, fräscha och snygga i nyanserna samt tar upp färgerna från mattan, tex. ljust klarrött, gräsgrönt, blågrönt etc. men där hade IKEA inget snyggt.

Inte är väl det här för feminint, eller hur..... (men borde väl iaf. inte vara nåt för landstinget ;))??

MVH//Christina.
 
belysning då?
 
berguv skrev:
Rummet är väl kanske 16 kvadrat, med nyslipat furu-plankgolv från sekelskiftet och en stor fin vit kakelugn med mässingsluckor och en liten stenhäll framför. Ska kanske tillägga att det finns en knähög vitmålad lite "snirklig" panel längs väggarna också, samt stuckatur i taket.
Jag skulle kanske satsat på rustika antika möbler, eller luftiga "moderna" med stålben (=80-tal för mig). Det beror helt på vilken stil du vill ha, vill du bryta helt med sekelskiftesstilen och ha strama enkla möbler, eller tänker dig cigarrer och läderfåtöljer, typ engelsk sekelsikfte. 8)

Pernilla
 
Nu har jag bestämt mig. Det blir en PAX-garderobslösning i ek ( två 50-garderober med fyra hyllor var i nederkant och en av dörrarna i frostat glas).

I den och väggen fästs en solid ekskiva som tjänar som skrivbord, uppstagat av en eller två kromade ben. På väggen över skrivbordet ska jag ha en griffeltavla.

Vid kakelugnen kommer två ekpoängstolar med det där beiga mönstrade tyget stå, tillsammans med ett litet soffbord.

På väggen rakt emot fönstret ska jag smälla upp ett enormt fotografi (200*140cm) från IKEA. Motivet är ett lugnt hav och lite stenar. Tanken är att det blåa i bilden ska framhäva det gråa i väggfärgen.

Mattan blir en rund, grå historia från IKEA. Typ 160 i diameter.

Belysningen består av en gammal vit taklampa (som mina päron insisterar på att jag har kvar), en del spottar i taket samt en ny fräsig skrivordslampa och en golvlampa.

Funderar även på att köpa en byrå av typen MALM från IKEA.

Gardinen blir vit med ett transperant mönster, och går mer eller mindre från tak till golv på varsin sida om fönstret.

Vad tros?

 
Nu har jag bestämt mig. Det blir en PAX-garderobslösning i ek ( två 50-garderober med fyra hyllor var i nederkant och en av dörrarna i frostat glas).
Lite fel.. bara ena garderoben (den med glasfront) ska ha lådor. Lådorna har ekfonter.
 
Låter helt OK :D, förutom griffeltavlan. Du menar en sån där svart man skriver med vita kritor på! Det blir fruktansvärt dammigt. Förstår att de slopat dem i skolor. Ha hellre en whiteboard, om du vill kunna skriva upp grejjer, eller en magnettavla där du kan sätta upp lappar. Annars låter det bra, fast jag hade nog velat ha en accentfärg, helst rött som jag är svag för och som passar med både grått, blått och ek. Hoppas du blir nöjd!
Pernilla
 
Jo fast griffeltavla är ju såååå snyggt :) Kostar ju inte särskillt mycket heller, så om jag upptäcker att dammet blir ett problem plockar jag bara ner den. Nån whiteboard är inte aktuellt, då de är så fula :D

Hmm jo rött kanske är bra, men kommer inte det att få allt annat att se ännu mera blått ut? Min idé var ju att göra rummet grått, sen blev färgen lirte blå och då blandade jag i ännu mera blåa saker i inredningen för att få väggarna att verka gråa :D
 
berguv skrev:
Min idé var ju att göra rummet grått, sen blev färgen lirte blå och då blandade jag i ännu mera blåa saker i inredningen för att få väggarna att verka gråa :D
Skulle vara intressant att veta om du tycker att det fungerar, dvs. får du ett mindre blått intryck när du adderar ännu mera blått??

MVH//Christina.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.