G gbgustaf skrev:
Det verkar som att pumpen går konstant utan att få upp framledningen till önskad temp. Ta dit någon firma som kan undersöka vad som är fel. Det blir ju väldigt dyrt om den ska gå oavbrutet. Och kallt inne dessutom.

Hur ser dina tidigare elräkningar ut? Har förbrukningen ökat plötsligt?
Började tänka på förbrukningen när vi skaffade Tibber och vi började kolla dagsförbrukningen. Det var i augusti. Och alltid varit hög förbrukning. Åtminstone när de blev kallare ute.
 
C
Som sagt, något är inte som det ska i vart fall så värt att undersöka - risk att BVP förslits i förtid om den går sådär.
Sedan verkar du ha ett lite mer komplicerat värmesystem (är det en arbetstank där tex?) så det kommer vara svårt att lösa på egen hand över ett forum. Rekommenderar dig att ta dit en erfaren VVSare med kunskap om Nibe. Inte säkert det är pumpen det är fel på utan det kan vara något i systemet som är feltänkt/inställt.
 
En kompis hade liknande problem på en likadan pump. Det visade sig att den läckte kylmedia, fixades på garanti.

Få dit nibe-service!
 
D
Vi har en likadan pump, installerad 2018.

Du har rätt kallt i borrhålet så jag tippar att det är lite för grunt--det tar ner verkningsgraden.

Hur är kåken isolerad?

Ladda hem nyare version av "operativsystemet" och installera, särskilt om pumpen är från 2018 eller tidigare. Mjukvaran från 2021 och framåt är bättre. Jag har bara gjort det en gång, var en läskig upplevelse men innebar att pumpen gick jämnare och bättre.

Läs på värmepumpsforum.
 
Med tanke på att gradminuterna på första bilden är så hög så kan det ju vara att din v pump är för liten för ditt värmebehov. Då gradminuterna blir för mycket efter så kopplas elpatron in å hjälper värmepumpen. Sen är ju frågan hur mycket av kwh är på värmepump å vad som är annan elförbrukning. Hur mycket har den dragit på elpatron?
 
Jag har iofs en 1245-8
Men som föreslagits innan:
- Använda Nibe-appen, för statistik, historik & felmeddelanden etc.
- Usb-loggning.
- Värmepumpsforum.se, är bra att söka/fråga på.
Frågor:
Ändra driftprioritering ifrån Värme till Auto?
Är Elpatronen Avaktiverad?
Hur ofta körs Legionella-körningen?
…Det ser ut att vara lite brinevätska i behållaren
 
Digital display som visar uppvärmningsinformation, inklusive olika temperaturvärden, med knappar nedanför.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


För att få ett värmeöverskott måste beräknade framledningtempemperaturen hamna under den faktiska framledningstemperaturen och så länge den ligger under värdet så kommer integralen öka
värdet.Mao så länge du har ett värmeunderskott kommer kompressor gå.
 
Redigerat:
8 82nr skrev:
Värmehastighet 74% köldhastighet 96%

alla radiatorer är öppna. Golvvärme i hallen och i delar av källaren. Men den går inte att ställa. Så det är på hela tiden.
Har du kollat smutsfiltret? Har du kollat luft? De flex slangar har inga luftare på. Du har även järn rör på ditt system så magnetit kan också ställa till flödet som gör att du måste köra med en högre kurva. Du har inte vvc?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.