Finns inga dumma frågor! Enbart dumma svar!! :)


1/ Allmänt kan man säga att du alltid skall ha bägge brännarna på, för då kan du ha en jämnare temperatur i grillen. När du grillar Indirekt skall du släcka den ena brännaren för att undvika flammor vid långgrillning.

2. Ja! Det går fortare att värma upp grillen med två brännare samt att den blir hetare och därmed lättare att göra ren när man borstar bort gamla rester från gallret!

3. Normalt sett skall man ligga på en temeratur runt 225-230 grader när man grillar hamburgare, kotletter, grishals mm. Denna temperatur räknas som medium temp. Skall du grilla enligt Indirekt metoden bör du ligga på en c:a 130-150 grader. Snygga ränder får du om du slänger på köttet på en riktigt varm grill för att sedan sänka temperaturen. T.ex. korv skall grillas långsamt på lägre temperatur så den blir riktigt genomvarm.

4. Se svar 2

5. Galler går att diska och "Flavorizer bars" rengör jag endast ett ggr/år.

6. Ja

7. När du det typiska"Poff" ljudet då är grillen igång! Du känner med handen om den är igång också!

Bästa rådet är att köpa en bra grillbok, gärna Webers och ta gärna ett besök till http://www.barbecueweb.com/ och sno några av deras recept och tillvägagångssätt!

Gasolgrill eller kolgrill? Båda lika bra enligt mitt förmenande!

Lycka till!!
 
Akahigi
Större kött är roligare att grilla, länge och på låg temp. Marinerat länge :)

Pröva gärna lite hickoryrökspån, om du gillar smaken.

Boken "Killen vid grillen" är rätt bra.

Grillar man länge och långsamt kan man också dricka öl och filosofera länge och långsamt.
 
  • Gilla
Anders D
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.