Resonerar ungefär på samma sätt. Naturligtvis viktigt att kunna klara en rejäl räntehöjning och att man amorterar en del även om man inte har ett topplån. Skulle dock vara intressant att få veta, innan man tackar ja till tomten om man kommer omfattas av de tänkta reglerna på 2 % amortering ner till 70% av lånet. Om jag räknat rätt skulle det innebära en amortering på ca 3500 kr/mån på ett lån på 2125000.
 
När vi var till banken & kollade upp så räknade de med de nya amorteringskraven som kommer & de räknar med ganska bra marginaler på räntehöjningar så då får man en ganska bra bild av vad man ska klara av att få låna & endå ha hyfsat med pengar till trevligheter
 
Jo, vi har också tagit i både med storleken på lån och räntan i kalkylen. Allt som blir mindre än det (och det bör det bli, så mycket har vi tagit i) kommer göra att vi känner oss rika som troll. :wow:
 
Hallå där
Vi fick tomt 237
 
  • Gilla
Nina88 och 1 till
  • Laddar…
Ja då har ni fått rakt över från oss:) vi har 201
 
  • Gilla
Nina88
  • Laddar…
Hur går planerna för er andra? Vi va uppe över jul och nyår och kollade in vår tomt så nu ritar vi planlösningar för fullt. Vi försöker få in ett 1-planshus på ca 160 m2 och ett garage utan att skymma solen. Hur funderar ni andra kring husets placering? Vi har tomt 235 och tänker oss nån form av vinkelhus men tycker alltid att garaget gör det svårt för man vill ju inte stirra in i garageväggen. Bilderna är på vår skalenliga skiss över tomten vi gjort för att prova placeringar av olika husförslag. Tyvärr hittade jag inte garaget så det fick bli en reklamlapp just nu (lite större än tänkt).
kom gärna med ideer och förslag på hur ni hade gjort.. IMG_20150111_210500.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_20150111_210509.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Ja vi har då blivit erbjuden tomt 201 & har just tackat ja till den. Fick svar nu på det sista angående anslutningsavgifterna som är rätt dyra, när man ska betala dem. Avlopp & vatten avgift ska betalas när bygglovet är beviljat & elavgiften blir när man ansöker om att få ansluta sig till elnätet. Tycker det är mycket tomten som avgör vilket typ av hus som passar. Man vill ju t ex ha en altan på solsidan. Att som du skriver, inte garaget skymmer utsikten är också viktigt. man vill inte heller ha entrén på baksidan så man måste gå runt huset när man parkerat bilen. skidstahus har ett hus som heter villa asp som är en enplanare med kopplat garage med bra planlösning. har ni kikat nå på den? vi har begärt offert som kommer nu till veckan.. har även kikat på Älvsbyhus Sleipner. Båda dem tror vi skulle passa in bra på tomten tror vi.
 
Kul med lite andra förslag och tankar, Villa Asp gillade vi ganaska mycket men det känns svårt att få till en naturlig uteplats i söderläge på vår tomt med det huset. Visserligen så blir det ju bra solläge på eftermiddagen och kvällen men vi vill ju helst ha både sol på förmiddagen och eftermiddag/kväll.
Sleipner är inte alls intressant för oss då vi inte vill ha 1½-plans.
 
Nu har vi efter mycket funderande och våndor beslutat oss för att tacka nej till vår tomt.

Vi renoverar vårt nuvarande hus istället och håller säkerligen ögonen på kommande etapper. :p
 
Tråkigt, men det kommer ju fler etapper
 
Nej, inte alls tråkigt - känns jättebra. (y) Det kändes helt enkelt inte tillräckligt lockande just nu, fördelarna med nuvarande boende överväger. :)
 
  • Gilla
M5DOZ
  • Laddar…
Helt rätt gjort, känns det inte helt bra så ska man vänta, vi fick på etapp 2 men avstod då och nu känns det som det passar mycket bättre. För oss andra väntar nu en spännande tid när tomter som tackats nej till ska fördelas, man har ju fäst sig lite vid ain tomt men kanske kommer nåt ännu bättre...
 
  • Gilla
Hullu
  • Laddar…
Jag menar tråkigt att vi inte fick er som grannar, inget fel med att vänta, det gjorde vi också. Vi fick tomt i etapp 2, men det var inte läge då :)
 
  • Gilla
Hullu
  • Laddar…
Ah, då är jag med. Tror jag kommer vara wannabegranne här i tråden - så spännande att följa funderingarna. (y)
 
  • Gilla
M5DOZ
  • Laddar…
Hur tänker ni andra angående uppvärmning? De flesta husföretag verkar ha någon Flvp som standard, är det någon som har erfarenheter av det i ett nybyggt hus? Komfortmässigt känns ju bergvärme och FTX tryggast men det kanske är lite onödigt dyrt om flvp funkar nästan lika bra?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.