Åh vad roligt med jämnåriga barn! Vi var lite orolig att vår kille skulle bli äldst på slingan.

Ja, Boskatan- och ormbergskolan är närmast. Vi har bytt förskola två gånger förr och det är verkligen natt och dag mellan dessa, från början tyckte vi det var riktigt tufft. Många förskolelärare var sjuka och inga vikarier fanns. Nu är det mycket bättre, det är mycket lugnare och vi känner tillit till lärarna igen. Framför allt är barngruppen lugn och vår minsta trivs med alla fröknar.
 
Vi fick plats på brisens förskola för våran pojk.
 
Ja verkligen, våran 6 åring är också en kille :) Skönt att det blivit bra för er, en lugn barngrupp låter toppen!
 
Tack Johan =) Jo det är vi som bygger Vittjärvshus! Fick reda på idag att dom börjar resa stommen nästa måndag. Känns verkligen spännande =) Vad ska ni bygga och vilken tomt har ni? /Johanna
 
Hej Johanna! Imorgon ska vi borra bergvärmen. Hur långt ned har ni borrat?
 
Vad spännande Lotta !! =) Totalt borrade vi 209 meter, alltså 200 meter aktivt och 9 meter stödrör. /Johanna
 
@Johanna Bexelius
Har ni ritat själva eller vilken modell kommer ni att bygga, storlek, ett plans eller?
 
Fredrik Widmann: Vi har "snott" en husmodell från Myresjöhus (Nylund), har bara gjort vissa små förändringar som lite fönsterbyten, liggande panel hela huset osv. Har också lagt till ett dubbelgarage som vi ska bygga ihop huset med. Det är ett 2-plans hus 175 kvadrat+ garage ca 55 kvadrat.
Vad ska ni bygga och vilken tomt har ni?
 
@Johanna Vilka hade ni som borrade åt er?
 
Blir nog strax en tur till tomten, har grävaren där som ska gräva ut för infart mm..
 
@johanna
Vi kommer bygga på Lejdevägen, nära anslutning till Hällbacken men närmare mot Bensbyvägen. Vi har inte helt spikat med vilka eller vilket hus vi ska bygga.

Det börjar så sakteliga växa fram något ur alla idéer och skisser iaf. Spännande att följa ert projekt med Vittjärvshus då vi är lite intresserade av dem som leverantör.

Någon som har erfarenhet av Laplandvillan, Norrhus eller annan lokal hustillverkare?
 
Johanna Bexelius skrev:
Tack Johan =) Jo det är vi som bygger Vittjärvshus! Fick reda på idag att dom börjar resa stommen nästa måndag. Känns verkligen spännande =) Vad ska ni bygga och vilken tomt har ni? /Johanna
Vi ska bygga ett PrioEtt med Eksjöhus, vi har tomt 1:157. Mark- och grundarbetet ska sättas igång nu i slutet på månaden och sen blir det husleverans 1/9 följt av ca 20 veckors byggtid.

Såg att första huset har kommit upp nu, inte helt oväntat en Villa Nybro från Smålandsvillan.
 
Hej Fredrik.
Lapplandvillan, Greger har vi haft mycket kontakt med. Det var väldigt nära att han skulle få bygga vårt hus. Han är jätte duktig och har en bra tanke bakom huset, lockande för oss var att de är en lokal entreprenör som satsar på miljövänligt hus
 
@Lottisz
Jag har varit i kontakt med Greger, han har skickat över några planlösningar men inget som känts klockrent än så länge iaf...

För oss känns det väldigt lockande att bygga med en lokal leverantör av en rad olika anledningar.

Blir nog att göra som många andra, hitta en planlösning vi trivs med och sen låta några olika räkna på det.
 
VillaVarm finns ju också som lokal firma med gott rykte. De har inte totalentreprenad som standard men jag har hört att det kan gå att orda ändå.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.