Förresten funkar videoklippen för er? När jag försöker visa dessa nu så fryser de efter några sekunder och så står videon och laddar oändligt utan att komma vidare.
 
  • Gilla
Kalle_livelong
  • Laddar…
A
H Harald Blåtumme skrev:
Det är löjligt små marginaler där bakom vid täckplåten, väldigt oväntat får jag säga. Skulle tro att det räcker att du satt ett knä emot den där folietunna plåten så är det kört med funktionen. Tack och lov väldigt enkelt att åtgärda om det är så enkelt som i mitt fall.

Körde en tvätt ytterligare nu, litet medvetet småbökig så att det inte ska vara alltför enkelt att balansera. Klockren centrifugering, minimala vibrationer och detta utan att ens ha de där ”legstoppers” på plats. Nu känner vi igen hur den brukade funka tidigare (och då hade vi den på träbjälklag utan större bekymmer).

Lätt att se varför serviceverkstäder kan misslyckas lösa problemet: de kör maskinen utan denna täckplåt monterad, konstaterar att den fungerar fint - monterar tillbaks täckplåten och levererar till kund...
det är därför man köper bosch serie 8 eller siemens IQ700 för där är plåten 2mm tjock
 
Kan vara på sin plats att berätta litet varför vi valde LG vid den tiden, det är uppskattningsvis 8 år sedan kanske mer.

Vi hade skaffat en - vad vi trodde - bra maskin några år tidigare. En Husqvarna med någon AEG-anstrykning på etiketten. Visade sig hålla i ganska precis 3 år sedan var motorkolen slut på denna relativt dyra maskin på den tiden (trodde knappt mina ögon att denna maskin hade en gammal kolborstmotor...). Bytte kolen men det hade blivit för mycket andra skador så den skrotades.

När vi kollade runt efter en bättre maskin så var det ett grundkrav att den inte skulle ha en gammal kolborstförsedd motorkonstruktion, verkligen gammelteknologi i denna tillämpning. LG tickade i en väldig massa boxar och gav mycket finesser till ett ”halvpremiumpris” vid den tiden. Den var absolut inte billig eller ”budget”.

Maskinen funkade perfekt några år tills vi tabbade oss och centrifugerade ett par femkronor med resultat att yttertrumman fick skotthål. Reparerades, lagrades några år och är nu åter i drift.

Där har ni hela historiken. Skulle inte säga att LG är så dåligt val av maskin men visst det visade sig ju att man kanske varit litet för snål vad gäller dimensionering av vissa till synes kosmetiska komponenter som täckplåten där bak. Är det inget värre än så kan jag förlåta konstruktörerna, väldigt enkelt att fixa.
 
En återrapportering hur det fungerade på LG-maskinen efter en knapp vecka och ett tiotal tvättar: fortsatt helt ok, inga vibrationer och oljud att tala om under en mängd olika driftsförhållanden - litet tvätt, olika tvätt, mycket tvätt osv. Den balanserar upp tvätten bra och stötdämparna tar hand om kvarvarande små obalanser precis som de ska. Inte riktigt lika snyggt som vår Siemens IQ500 men helt ok.

Bestämde att det även fortsättningsvis blev bäst resultat utan vibrationsdämpande extrafötter på betonggolvet, maskinen rör sig ingenting längre. Befarade att det skulle bli nödvändigt med en fastsättningram enlligt bild nedan som levererades med torktumlaren för att kunna ha den ovanpå LG-maskinen i tvättstapelkonfiguration, detta visade sig dock helt onödigt. Torktumlaren sitter lugnt och fint ovanpå och dess fötter kan knappast glida över LG-maskinens sarg som finns på dennes toppskiva.

LG tvättmaskin bredvid en vit fastsättningram på ett grått betonggolv mot en kaklad vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Hej. Intressant läsning...har en Electrolux som vibrerar nåt fruktansvärt. Har träbjälklag med matta i tvättstugan och det skakar och vibrerar i sovrummet längre bort. Hade återförsäljaren hemma som konstaterade att den är helt frisk, dock antagligen för lätt. Hade en tyngre äldre maskin innan som knappt gjorde ett skak ifrån sig men vägde dock bly....
Har testat plyfaskiva, dämpare men inget hjälper nåt vidare. Ska kolla bakstycket hur det ser ut imorgon....
Någon som har nåt mer tips, och *nej hade inte tänkt byta maskin.!
 
A
Normalt att dessa gör Detta runt 1400rpm på träregelgolv
Så sänk centrifugerings och regla upp gqolvet
 
A
Ett betongfundament under tvättmaskiner brukar vara bra,speciellt om golvet lutar där maskinen står,man slipper jaga den runt rummet:)
 
Miele ftw. 100kg maskin gör susen för stabiliteten.
 
  • Gilla
Swedecat
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.