B Buggarebob skrev:
Hallå igen!

Nu ska jag förklara bättre men kan bli långt.

Detta är ett gammalt villaområde med stora tomter. Vi köpte vårt hus av damen med 3 tillhörande bostadshus och ett uthus. 2 med renoveringsbehov och de tredje bor vi i. Hon bodde inte i bostadshuset när hon sålde det utan de gjord hennes barn. Garaget styckade hon av när hon sålde huset till oss därav har hon bara ett garage och inget bostadshus. Garaget är säkert byggt på 1800-talet och förmodligen användes de till något annat än garage då.
Vårt hus var byns största gård och ägde jättemånga hus och mycket mark runt om i byn förr i tiden. Genom åren och genom generationer såldes mark och hus av och det sista som finns kvar i hennes familjs ägo är nu detta garage. Hennes förfäder byggde grannens hus som de sedan sålde för länge länge sedan till de som bor där nu. Hon är väldigt sentimental och när hon sålde huset till oss ville hon köpa tillbaka de andra grannhuset och när hon inte fick det blev hon hotfull och tyckte att det är hennes fulla rätt då det är hennes farfäder som byggde de. Sedan dess är hon riktigt jobbig mot dessa grannar. De har haft ett muntligt avtal i kanske 30-40 år att de får åka över en pytteliten bit av hennes tomt för att komma till sin parkering (längst upp på tomten där hon aldrig är, tomten är bergig så ifrån hennes garage ser hon inte deras parkering) Tyvärr vart avstyckningen på den tomten inte så bra eftersom de måste åka över en liten bit av hennes tomt för att komma till sin. Den tredje grannen, en ung kille la ut sitt hus till försäljning och skulle göra iordning sin uppfart som är väldigt väldigt stor. Innan var de bara sand och ogräs, lika samma på damens mark som gränsa till hans. Mellan deras tomt så fanns det ingen häck eller staket utan bara en plätt med ogräs som går ihop. Dessvärre la han grus kanske 60cm in på hennes mark (vilket är fel då han självklart skulle kollat upp vart tomtgränsen gick exakt!!) Hon fick toksläpp och stod och skrek på han och han sa att han kunde återställa hur det såg ut innan utan problem (köra tillbaka ogräset) han bad om ursäkt men hon bara skrek på han och det gick inte att diskutera med henne så han gick därifrån. Han gick sedan tillbaka då han vart lite upprörd. Så nu kommer vi till attefallshuset hon ville bygga. Hon ville bygga ett attefallshus på tomten och behövde dra el dit och då frågade hon om hon fick dra den på denne killens mark (för kanske 3år sedan) som råkade lägga lite grus på hennes tomt. Hon skulle betala han en viss summa och återställa tomten som den var innan de började gräva. Han har varken fått pengar eller fått tomten återställd. Då han låtit det vara ett tag (ingen vill bråka med denna damen för hon är väldigt instabil så han tänkte att det var lättare att låta det vara) vart han irriterad och ifrågasatte detta och då tog de hus i helvetet.

Detta fina staket som består utav däck och nettopåsar har hon satt upp mot grannen som köpte stugan av hennes föräldrar en gång i tiden så nu kommer de inte in på sin parkering. De har ansökt om servitut då de sa att man måste kunna komma in till sin tomt? Så får se om de får det. De har försökt att ringa henne 5 gånger men hon har blockat deras nummer nu. De ville bara kolla läget och undrade vad som hade hänt med ”avspärrningen”.

Till vår tomtgräns har hon satt massa snöpinnar och virat ett vitt snöre. Vi var ju med när avstyckningen skedde så vi vet vart tomtgränsen går haha. Jaja vi struntar i de.

Ja jag vet att hon har rätt att göra vad hon vill på sin tomt, sätta upp massa fula saker. Men man kanske kan vara lite schysst mot grannarna.


När vi köpte vårt hus hade vi sex månaders inflyttningstid (inget konstigt med det) men hon frågade om hon kunde behålla ena huset lite längre än 6 månader ifall hon inte hann flytta ut grejerna. Vi skulle såklart stå som ägare på alla hus när vi skrev papprerna och skulle flytta in, hon skulle bara låna ena huset (250kvm) ett tag tills hon hann flytta ut alla saker.

I bostadshuset bodde hennes barn så de var dens saker att flytta.

I de här huset hade hon ett museum med gamla grejer i ett rum på nedervåningen.
Vi sa att det absolut var okej för henne att ha tillgång till de när vi flytta in ifall hon inte hann med att flytta alla saker inom 6mån. Vi skulle inte ha tillgång till huset med nyckel även fast vi stod som ägare.
Helgen innan innflytt åkte vi förbi vårt hus för vi var så exalterade att få flytta in i vårt drömhus. Till vår fasa såg vi att Damen hade öppet museumet! En helg innan vi skulle flytta in
Då förstod vi att hon inte hade ansträngt sig att flytta en enda sak på 6 månader haha.

Lite tråkigt tyckte vi det var att hon inte hade ansträngt sig en gnutta att flytta en enda sak. Jag ringde henne och var supertrevlig (nämnde ingenting om att hon inte hade börjat flytta sakerna än) utan frågade hur vi skulle göra upp med elräkningen eftersom hon kommer ha kvar ena bostadshuset. Frågade om hon kunde tänka sig att betala en liten del av elräkningen men då vart hon grinig och det tog fart i baken på henne då hon flyttade ur alla saker på 1 vecka så när vi fick nycklarna var hon ute ur alla hus. Dock slutar de inte där. Hon hade anlitat ett städbolag till bostadshuset där hennes barn bodde och i de huset vi bor i. Dessvärre vart hon osams med den städfirman så vi fick inte vårt hus städat inför flytt. Damen sa att jag skulle ringa städfirman då han inte svarade henne längre. Sagt o gjort gjorde jag det. Han sa att hon är riktigt elak och skrikit åt henne i telefon och hotat så han ville inte fortsätta städa där. Jag skiter i vilket men i detta fall kanske damen skulle tagit saken i egna händer och faktiskt städat tills inflytt. Jaja vi sket i de, vi flytta in i ett skitigt hus och städa det själva (vi vill inte och orkar inte bråka om skitsaker)

Men! Något ännu tråkigare var att hon hade anlitat en kranbil som skulle lyfta ned ett kassaskåp på övervåningen. Det var en ljummen februari så halva tomten blev sönderkörd och en dagvattenbrunn strök med. Det tråkigaste var att hon hade sågat sönder ett fönster för att kunna lyfta ur hennes kassaskåp.
Jag ringde mäklaren och mäklaren kom ut och tittade på allt. Vi stod på övervåningen som är vänt mot hennes garage där hon hade sågat sönder fönstret och mäklaren frågar mig, ja men tänk på att hon är din granne, vill du börja bråka med henne om det här? Nej det ville vi faktiskt INTE så vi lät det gå. God grannsämja för oss är väldigt viktigt.

Det jag vill komma till är att hon gör lite vad hon vill, skiter i att betala grannen och återställa hans tomt som hon grävt på. Sågat sönder fönster efter kontraktsskrivning, kör sönder dagvattenbrunn osv osv. Men fan ta dig om du inte säljer ditt hus till henne eller om du lägger lite grus på hennes tomt. Ja då jävlar.

Jag tycker ändå att vi grannar har varit och är väldigt överseende med henne.


Läser igenom texten och förstår att den kan vara lite rörig då det är mycket detaljer. Fråga på om ni inte förstår något och om jag varit otydlig.

Och just! Någon frågade om attefallshuset. Nej hon fick nte bygga något attefallshus då hon bara har ett garage på tomten. Därför har hon inrett ett rum i garaget.
Var bor du,? Jag skulle gärna vilja vara granne med dig.
 
Jag hittade detta på Länsstyrelsens sida:
26 §. Lagrummet stadgar ett allmänt förbud mot nedskräpning och anger att ingen får skräpa ned utomhus på en plats som allmänheten har tillträde el- ler insyn till. Bestämmelsen riktar sig mot alla, även markägare, och omfattar alla områden som allmänheten har tillträde eller insyn till.

Så om allmänheten har insyn i hennes trädgård så finns det regler mot nedskräpning.
 
  • Gilla
Kronprinsen
  • Laddar…
M mikael_sten skrev:
Jag hittade detta på Länsstyrelsens sida:
26 §. Lagrummet stadgar ett allmänt förbud mot nedskräpning och anger att ingen får skräpa ned utomhus på en plats som allmänheten har tillträde el- ler insyn till. Bestämmelsen riktar sig mot alla, även markägare, och omfattar alla områden som allmänheten har tillträde eller insyn till.

Så om allmänheten har insyn i hennes trädgård så finns det regler mot nedskräpning.
Så länge man kan referera till Ernst så kommer man alltid undan. Jag har en granne som också har gamla däck i trädgården men hon har planterat blommor i dem. Då kliver hon enkelt över gränsen från skräp till dekoration
 
Staffans2000
Nedskräpning är en högst subjektiv bedömningsfråga.
Hur det ser ut, vet vi inte, då bilder saknas.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
P peroande skrev:
Framgår av tråden att det bara är ett garage. Inget bostadshus. Framgår också att hon insett att attefallshus därmed inte kan byggas.
Attefallshus kräver inget bygglov och är en komplementbyggnad till ett annat hus.

Men finns det något som säger att man inte får bygga ett hus av typen "Attefallshus", dvs riktigt litet, om man kallar det fritidshus?
Den enda skillnaden borde vara att man då behöver bygglov men det är inte jättekomplicerat.
Eller finns det gränser för hur små fritidshus får vara nuförtiden?
 
B Buggarebob skrev:
Hallå!

Vi är 3 stycken grannar som har en dam som är instoppad mellan oss som granne. Hon har ett garage med två portar och ett rum hon inrett som hon sover i på sommaren (får man använda garage som fritidshus som hon gör?)

Vi flytta dit för 5 år sedan. Till vår tomtgräns har hon satt snöpinnar i lantmäteriets tomtgränspinnar och sedan dragit en (jävligt ful) vitt plastsnöre för att visa att här går minsann tomtgränsen och den har suttit där i 5år. Jaja tänker vi. Men till de andra två grannarna har hon lagt ut stora stenar, några sorts metallringar och gummidäck och satt ett ännu tjockare vitt snöre med gula nettopåsar fastknutna på.
Frågan är. Får man göra något så fult vid tomtgräns som att lägga däck osv?
B Buggarebob skrev:
Hallå!

Vi är 3 stycken grannar som har en dam som är instoppad mellan oss som granne. Hon har ett garage med två portar och ett rum hon inrett som hon sover i på sommaren (får man använda garage som fritidshus som hon gör?)

Vi flytta dit för 5 år sedan. Till vår tomtgräns har hon satt snöpinnar i lantmäteriets tomtgränspinnar och sedan dragit en (jävligt ful) vitt plastsnöre för att visa att här går minsann tomtgränsen och den har suttit där i 5år. Jaja tänker vi. Men till de andra två grannarna har hon lagt ut stora stenar, några sorts metallringar och gummidäck och satt ett ännu tjockare vitt snöre med gula nettopåsar fastknutna på.
Frågan är. Får man göra något så fult vid tomtgräns som att lägga däck osv?
B Buggarebob skrev:
Hallå!

Vi är 3 stycken grannar som har en dam som är instoppad mellan oss som granne. Hon har ett garage med två portar och ett rum hon inrett som hon sover i på sommaren (får man använda garage som fritidshus som hon gör?)

Vi flytta dit för 5 år sedan. Till vår tomtgräns har hon satt snöpinnar i lantmäteriets tomtgränspinnar och sedan dragit en (jävligt ful) vitt plastsnöre för att visa att här går minsann tomtgränsen och den har suttit där i 5år. Jaja tänker vi. Men till de andra två grannarna har hon lagt ut stora stenar, några sorts metallringar och gummidäck och satt ett ännu tjockare vitt snöre med gula nettopåsar fastknutna på.
Frågan är. Får man göra något så fult vid tomtgräns som att lägga däck osv?
Gnäll granne ffytta om du kan
 
B Buggarebob skrev:
Hallå igen!

Nu ska jag förklara bättre men kan bli långt.

Detta är ett gammalt villaområde med stora tomter. Vi köpte vårt hus av damen med 3 tillhörande bostadshus och ett uthus. 2 med renoveringsbehov och de tredje bor vi i. Hon bodde inte i bostadshuset när hon sålde det utan de gjord hennes barn. Garaget styckade hon av när hon sålde huset till oss därav har hon bara ett garage och inget bostadshus. Garaget är säkert byggt på 1800-talet och förmodligen användes de till något annat än garage då.
Vårt hus var byns största gård och ägde jättemånga hus och mycket mark runt om i byn förr i tiden. Genom åren och genom generationer såldes mark och hus av och det sista som finns kvar i hennes familjs ägo är nu detta garage. Hennes förfäder byggde grannens hus som de sedan sålde för länge länge sedan till de som bor där nu. Hon är väldigt sentimental och när hon sålde huset till oss ville hon köpa tillbaka de andra grannhuset och när hon inte fick det blev hon hotfull och tyckte att det är hennes fulla rätt då det är hennes farfäder som byggde de. Sedan dess är hon riktigt jobbig mot dessa grannar. De har haft ett muntligt avtal i kanske 30-40 år att de får åka över en pytteliten bit av hennes tomt för att komma till sin parkering (längst upp på tomten där hon aldrig är, tomten är bergig så ifrån hennes garage ser hon inte deras parkering) Tyvärr vart avstyckningen på den tomten inte så bra eftersom de måste åka över en liten bit av hennes tomt för att komma till sin. Den tredje grannen, en ung kille la ut sitt hus till försäljning och skulle göra iordning sin uppfart som är väldigt väldigt stor. Innan var de bara sand och ogräs, lika samma på damens mark som gränsa till hans. Mellan deras tomt så fanns det ingen häck eller staket utan bara en plätt med ogräs som går ihop. Dessvärre la han grus kanske 60cm in på hennes mark (vilket är fel då han självklart skulle kollat upp vart tomtgränsen gick exakt!!) Hon fick toksläpp och stod och skrek på han och han sa att han kunde återställa hur det såg ut innan utan problem (köra tillbaka ogräset) han bad om ursäkt men hon bara skrek på han och det gick inte att diskutera med henne så han gick därifrån. Han gick sedan tillbaka då han vart lite upprörd. Så nu kommer vi till attefallshuset hon ville bygga. Hon ville bygga ett attefallshus på tomten och behövde dra el dit och då frågade hon om hon fick dra den på denne killens mark (för kanske 3år sedan) som råkade lägga lite grus på hennes tomt. Hon skulle betala han en viss summa och återställa tomten som den var innan de började gräva. Han har varken fått pengar eller fått tomten återställd. Då han låtit det vara ett tag (ingen vill bråka med denna damen för hon är väldigt instabil så han tänkte att det var lättare att låta det vara) vart han irriterad och ifrågasatte detta och då tog de hus i helvetet.

Detta fina staket som består utav däck och nettopåsar har hon satt upp mot grannen som köpte stugan av hennes föräldrar en gång i tiden så nu kommer de inte in på sin parkering. De har ansökt om servitut då de sa att man måste kunna komma in till sin tomt? Så får se om de får det. De har försökt att ringa henne 5 gånger men hon har blockat deras nummer nu. De ville bara kolla läget och undrade vad som hade hänt med ”avspärrningen”.

Till vår tomtgräns har hon satt massa snöpinnar och virat ett vitt snöre. Vi var ju med när avstyckningen skedde så vi vet vart tomtgränsen går haha. Jaja vi struntar i de.

Ja jag vet att hon har rätt att göra vad hon vill på sin tomt, sätta upp massa fula saker. Men man kanske kan vara lite schysst mot grannarna.


När vi köpte vårt hus hade vi sex månaders inflyttningstid (inget konstigt med det) men hon frågade om hon kunde behålla ena huset lite längre än 6 månader ifall hon inte hann flytta ut grejerna. Vi skulle såklart stå som ägare på alla hus när vi skrev papprerna och skulle flytta in, hon skulle bara låna ena huset (250kvm) ett tag tills hon hann flytta ut alla saker.

I bostadshuset bodde hennes barn så de var dens saker att flytta.

I de här huset hade hon ett museum med gamla grejer i ett rum på nedervåningen.
Vi sa att det absolut var okej för henne att ha tillgång till de när vi flytta in ifall hon inte hann med att flytta alla saker inom 6mån. Vi skulle inte ha tillgång till huset med nyckel även fast vi stod som ägare.
Helgen innan innflytt åkte vi förbi vårt hus för vi var så exalterade att få flytta in i vårt drömhus. Till vår fasa såg vi att Damen hade öppet museumet! En helg innan vi skulle flytta in
Då förstod vi att hon inte hade ansträngt sig att flytta en enda sak på 6 månader haha.

Lite tråkigt tyckte vi det var att hon inte hade ansträngt sig en gnutta att flytta en enda sak. Jag ringde henne och var supertrevlig (nämnde ingenting om att hon inte hade börjat flytta sakerna än) utan frågade hur vi skulle göra upp med elräkningen eftersom hon kommer ha kvar ena bostadshuset. Frågade om hon kunde tänka sig att betala en liten del av elräkningen men då vart hon grinig och det tog fart i baken på henne då hon flyttade ur alla saker på 1 vecka så när vi fick nycklarna var hon ute ur alla hus. Dock slutar de inte där. Hon hade anlitat ett städbolag till bostadshuset där hennes barn bodde och i de huset vi bor i. Dessvärre vart hon osams med den städfirman så vi fick inte vårt hus städat inför flytt. Damen sa att jag skulle ringa städfirman då han inte svarade henne längre. Sagt o gjort gjorde jag det. Han sa att hon är riktigt elak och skrikit åt henne i telefon och hotat så han ville inte fortsätta städa där. Jag skiter i vilket men i detta fall kanske damen skulle tagit saken i egna händer och faktiskt städat tills inflytt. Jaja vi sket i de, vi flytta in i ett skitigt hus och städa det själva (vi vill inte och orkar inte bråka om skitsaker)

Men! Något ännu tråkigare var att hon hade anlitat en kranbil som skulle lyfta ned ett kassaskåp på övervåningen. Det var en ljummen februari så halva tomten blev sönderkörd och en dagvattenbrunn strök med. Det tråkigaste var att hon hade sågat sönder ett fönster för att kunna lyfta ur hennes kassaskåp.
Jag ringde mäklaren och mäklaren kom ut och tittade på allt. Vi stod på övervåningen som är vänt mot hennes garage där hon hade sågat sönder fönstret och mäklaren frågar mig, ja men tänk på att hon är din granne, vill du börja bråka med henne om det här? Nej det ville vi faktiskt INTE så vi lät det gå. God grannsämja för oss är väldigt viktigt.

Det jag vill komma till är att hon gör lite vad hon vill, skiter i att betala grannen och återställa hans tomt som hon grävt på. Sågat sönder fönster efter kontraktsskrivning, kör sönder dagvattenbrunn osv osv. Men fan ta dig om du inte säljer ditt hus till henne eller om du lägger lite grus på hennes tomt. Ja då jävlar.

Jag tycker ändå att vi grannar har varit och är väldigt överseende med henne.


Läser igenom texten och förstår att den kan vara lite rörig då det är mycket detaljer. Fråga på om ni inte förstår något och om jag varit otydlig.

Och just! Någon frågade om attefallshuset. Nej hon fick nte bygga något attefallshus då hon bara har ett garage på tomten. Därför har hon inrett ett rum i garaget.

En fråga
vad är hennes ålder..
 
  • Gilla
Ripley
  • Laddar…
A aries skrev:
Attefallshus kräver inget bygglov och är en komplementbyggnad till ett annat hus.

Men finns det något som säger att man inte får bygga ett hus av typen "Attefallshus", dvs riktigt litet, om man kallar det fritidshus?
Den enda skillnaden borde vara att man då behöver bygglov men det är inte jättekomplicerat.
Eller finns det gränser för hur små fritidshus får vara nuförtiden?
Tänkte detsamma, men insåg sedan att det är lägre krav på isolering, energieffektivitet etc på fritidshus än på året-runtbostadshus.

Dock kan det finnas byggsatser till hus på 35 m2 som uppfyller kraven för permanentboende.

Enda abret är väl om det finns områdesbestämmelser som säger att garage får vara max XX % av huvudbyggnadens area.

För övrigt har jag för mig att bildäck räknas som miljöfarligt avfall, och därför är allvarligare än om det varit betongstenar som gränsmarkering.

För att vara bekvämt att bo 3 nätter i antar jag att garaget har ordnat med WC? Det borde väl för grannen vara möjligt att bygga om garaget till en-bils och inreda en övernattningsbostad/studentbostad i halva. (Med bygglov, givetvis).
 
A aries skrev:
Attefallshus kräver inget bygglov och är en komplementbyggnad till ett annat hus.
Attefallshus får uppföras som komplement till en- eller tvåbostadshus. På tomten finns endast ett garage och därmed gäller inte attefallsreglerna.
 
Nettopåsarna är direkt olämpliga ur miljöperspektiv. De är nämligen inte UV-skyddade och kommer falla sönder i tusen bitar, blir ett helvete att plocka upp. Så rekommendera henne att byta dem en gång i kvartalet eller så, eller byta dem mot något som inte förfaller så snabbt (som tex. bildäck).
 
  • Gilla
Staffans2000
  • Laddar…
A
T tanaris skrev:
Att grannar beter sig på sätt som man själv inte skulle ens funderat på att göra är något man oftast får acceptera. Ibland går det att resonera med dem, ibland är det helt omöjligt. Bästa sättet att undvika såna problem är att bosätta sig där det är långt till grannarna, eller köpa en stor tomt.

Visst finns det saker som definitivt går över alla rimliga gränser, men sova i garaget? Kom igen...

Vill ni slippa se grannens däck, snören och stenar? Sätt upp en häck någon halvmeter in på er tomt. Räcker det inte? Sätt upp en större häck.

Själv har jag en granne som kedjeröker på sin altan, sju meter från vår altan. Jag hatar cigarettrök så det är sjukt irriterande, men så länge det är tillåtet att röka på sin tomt får jag skylla mig själv som inte köpte en större.
En anledning till att jag haft som dröm att flytta till hus är för att slippa balkongrökande grannar i lägenhet. När man hör detta så inser man att grannproblem inte försvinner bara för att man byter boendeform :/
 
  • Gilla
AndersPS och 1 till
  • Laddar…
Utöver att attefallsreglerna inte gäller så har grannen faktiskt ingen tomt såsom man normalt menar med tomt, alltså hemfridszon. Då det inte finns något bostadshus finns ingen hemfridszon, utan allemansrätten gäller rimligen på hela hennes fastighet.

Inte för att jag menar att man ska bråka med människan, men hellre än att som TS gör ta upp gamla oförrätter som man lät passera när de skedde kan man hävda sin rätt när den kränks och på ett tydligt och bestämt sätt.

Exempel: Grannen har förstås rätt att staka ut sin mark, men då allemansrätten gäller där har hon varken rätt att hägna in den eller att avhysa någon som beträder den till fots. ”Vägarbetsstolparna” (med ett liggande hjul som fot) låter också som att de går utanför hennes mark (står de i tomtgräns hamnar ju halva fundamentet över gränsen), så vill man inte ha dem där är det bara att säga åt henne att flytta på dem.

Som sagt, jag tror inte man vinner något på att bråka med henne, men det finns vissa rättigheter man kan hävda om man vill.
 
  • Gilla
Enolf och 3 till
  • Laddar…
danniee skrev:
En anledning till att jag haft som dröm att flytta till hus är för att slippa balkongrökande grannar i lägenhet. När man hör detta så inser man att grannproblem inte försvinner bara för att man byter boendeform :/
Grannar har man på ett sätt alltid, om man inte äger alla fastigheter i hela världen.
Även ett lite längre avstånd är ingen garant för hemfrid, har en kompis som bor på landet lite ensligt, 200 meter bort vid nästa hus bor en ung man i sina finnigaste år och bygger bilstereoljud i sina epa-traktorer så rutorna skallrar på polarens hus..

Kanske på gränsen till vad folk pallar göra men när vi flyttade senast så kollade vi väldigt noga upp alla grannar på Google/Facebook så att de var någorlunda sympatiska typer i överlag, i den mån det gick. Bra grannar var en hyffsat stor faktor i beslutet om vilken fastighet det till slut blev.
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
B Buggarebob skrev:
Till vår tomtgräns har hon satt massa snöpinnar och virat ett vitt snöre. Vi var ju med när avstyckningen skedde så vi vet vart tomtgränsen går haha. Jaja vi struntar i de.
Ja jag vet att hon har rätt att göra vad hon vill på sin tomt, sätta upp massa fula saker. Men man kanske kan vara lite schysst mot grannarna.
Förstår det som att det är en knepig och emotionell människa.
Nu är faktum att hon har satt upp ett egen ful avgränsning som ni inte vill se.

Om ni kan ha en civiliserad dialog med henne, ta en med henne. Säg att ni funderat på att ni skulle bygga staket vid tomtgräns, och om hon skulle ha några synpunkter på dess utformning. Ni har full rätt att bygga staketet så att ni frågar är bara av hövlighet och av inbjudande gest. Ta gärna upp någon staketform som finns i området eller som är traditionell, det här med historik och äldre tider verkar viktigt för henne.

Det bästa som kan hända att ni får ett trevligt staket som ni båda är ense om.
Det sämsta som kan hända att du får ett trevligt staket som gör att du slipper se hennes sopsamling.
 
  • Gilla
redep och 1 till
  • Laddar…
X Xaktly skrev:
Ring psykakuten eller liknande inrättning. Verkar som det slagit runt för tanten
Eller åk dit själv, snacka om gnäll , gör ett eget staket i stället eller plantera en rad buskar el.häck.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.