Fråga vad det är för hus och hur det skulle se ut samt var exakt man vill ställa det. En vacker byggnad behöver ju vara värdesänkande per automatik

Här har ju du möjlighet att påverka tex hur huset skall se ut för att lämna ditt godkännande skriftlig.

Du kan ju också som motprestation kräva att hen också godkänner det samma för dig.
 
Det har ju tagits upp några gånger men det är ju värt att poängtera att om det är en lämplig plats för förråd för er båda, kan det ju vara direkt bra med en granne som vill bygga där för att då kan ni ju komma överens om en snygg lösning (två lika dana förråd tex) som står nästan rygg i rygg vid gränsen och ingen behöver känna att den blivit inträngd av den andre eller riskerar att se massa skit bakom ett förråd. Är en sådan lösning rimlig så kan det ju vara värt att överväga för förråd får man nästan aldrig för många av, man behöver palts för cyklar, gräsklippare, skottkärra, redskap, takboxar you name it. Men om det nu hänger på förrådet om hen tänker köpa eller inte verkar ju lite nödigt. Ska ni göra en gemensam lösning behövs ju både ritningar en å annan tanke till vilken storlek man vill ha osv.
 
  • Gilla
Krille4 och 1 till
  • Laddar…
Heij83
Bygg ett gemensamt förråd då minskar kostnaderna och risken att få en ev luftvärmepump mot din fastighet om det ska vara uppvärmt.
 
  • Gilla
marieed2
  • Laddar…
J
Du vet ju inte förutsättningarna fullt ut ännu, du har inte bott i huset ännu. Varför säga ja utan tillräcklig kunskap om vad du säger ja till.
 
  • Gilla
Ceemm
  • Laddar…
Lättare att ta ställning när du sett tomtgränser och byggplaner. Sen kanske det kommer en dag då du vill sälja. Hur kommer det att påverka om du har sagt ja till bygget.
 
På så små tomter är det gott uppförande att acceptera förråd närmare än 4,5 meter från tomtgränsen, annars får man sätta sitt förråd mitt på gräsmattan. Däremot inte precis på tomtgränsen, en meter ifrån så att man kan gå runt det på sin egen tomt utan problem och så att takavvattning inte hamnar på din tomt.

Så mitt råd är: Säg ja, men att ni vill vara med och bestämma exakt var längs tomtgränsen. Nära huset ger ju insynsskydd, längre bak på tomten ger mer öppenhet.

(bor själv på en 650 kvm-tomt)
 
  • Gilla
oddan
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.