Även om polisen lägger ner, i brist på bevis eller för att de inte bryr sig, så är det viktigt att ni noterar allt och för anteckningar, men även att ni polisanmäler allt grannen gör som är ett brott. Kameror är mycket bra, och visst får man sätta upp sådana.

Ett högt staket kan också vara en bra idé. Det krävs antagligen bygglov för det, och då kan det vara bra att bifoga polisanmälningarna ni gjort som ett argument om varför staketet behövs. Kommunen har ju själva helt säkert noterat vad er granne är för filur, så det blir säkert inga problem att få bygglov för ett högt staket.

Ett sådant bygglov, och ett eventuellt färdigställt staket, kan sedan bli ett verktyg i förhandling med grannen. Om denne lovar att sluta upp så struntar ni i att bygga staketet, eller tar ner det till en för grannen mer acceptabel nivå om det hunnit bli byggt innan grannen tagit sitt eventuella förnuft till fånga.
 
  • Gilla
Alibaba66 och 1 till
  • Laddar…
Alibaba66 Alibaba66 skrev:
Matstj: han vill bara inte ha ngn granne , en riktig psykopat, han visste om när han köpte för knappt ett år sedan att det skulle byggas både hus och garage !??!?!?!
Hur har det gått med psykogrannen?
 
Alibaba66 Alibaba66 skrev:
Hej Thomas han har all rätt att överklaga det är inte detta som är den egentliga frågan, det är att vi ska lyda och lyssna på honom bara. Vi har köpt en tomt för 1,3 miljoner och har faktiskt all rätt att sätta huset hur eller var vi vill i detta fallet har vi varit schyssta och flyttat huset redan 6,5m men det går till ytterligheter han mailar och ringer kommunen varje dag om detta. Han anser att han skall bestämma hur vårt hus ska stå vi har försökt att prata och ha möten med honom men ju mer prat det blir ju mer eskalerar denna person och det är inte okej att springa o använda vår ved och träd som vi har staplat på vår tomt.
Låter som en hobby polis
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.