Glufsglufs skrev:
Personerna bakom företagen är ju ändock vanliga peroner med kanske familjer osv samt att de flesat har väl jobbat i okunskap mer än för att lura kunden.
Det fråntar dem inte på något vis deras skyldighet att rätta till det de gjort fel, i samma ögonblick som dom skiter i det blir dom i det närmaste bedragare, och om dom inte har kunskap om hur de jobb de tar på sig ska utföras, trots att dom ger sken av att ha det, så är dom bedragare redan från början.
 
Mjo...det är sant men ska man se hårdra sakerna så är det ju så att om man tex har ett AB så är man anställd, går man i KK och inte har pengar så...ja, då har man inte pengar, detta kan ju hända även seriösa och som anställd i företaget även om man själv ägt och drivit det så kan man ju tycka moraliskt sett att man ska lösa problemet om man startar ett nytt bolag men det finns ingen revisor i världen som skulle godkänna gratisjobb och skattemyndigheten skulle ju också till slut undra. Det finns inget försvar till fuskjobb men sen när det gäller ett företags drift så snackar vi om helt andra saker.
Jag blir lite förundrad över att det finns så många som tror att ett företag och en person är samma sak, även i ett program på TV verkar det som att man inte alltid kan förstå skillnaden.
 
Varken att seriösa företag också kan gå i konkurs eller att man är anställd i sitt AB gör inte en bedragare till nåt annat än en bedragare. Sen kan jag hålla med om att det var lite roligt att den senaste fuskbyggaren inte bortförklarade sig på något annat sätt än att han inte hade pengar och gick i konkurs, men icke desto mindre har han tagit på sig ett jobb som han inte hade kunskap att utföra, AB eller inte.

Sedan är det så att även den som driver ett AB har ett personligt ansvar. Det ska bli intressant att se om det kommer bli någon utredning av Victor Müller i samband med Saab-konkursen och allt som föregick den, personligt ansvar har varit på tal.
 
Om en person driver ett AB och antingen av ren okunskap eller medvetet gör undermåliga jobb och sen vägrar ta ansvar för att fixa till sina misstag så är det som jag ser det ingen förmildrande omständighet att försöka gömma sig bakom sitt företag. Oavsett i vilken form företaget bedrivs så har personen bakom ett moraliskt ansvar och tar man inte sitt ansvar så har jag svårt att tycka särskilt synd om personen om det uppmärksammas i media.

Snarare är det många gånger som jag ser det närmast att likna vid ett bedrägeri, men av någon anledning så kan man relativt enkelt komma undan med att plocka några hundratusen i förskott och sen inte leverera vad som avtalats än att exempelvis sälja en produkt på blocket, ta förskottsbetalning och sen skicka en sten istället. (Nu pratar jag inte om byggen där det är tvist om några mindre fel utan total misär) I det senare fallet brukar polisen komma och knacka på dörren men när det gäller motsvarande agerande av en oseriös byggare så är privatpersonen många gånger helt utelämnad att driva ärendet själv för att få rätt.
 
thomasx skrev:
Varken att seriösa företag också kan gå i konkurs eller att man är anställd i sitt AB gör inte en bedragare till nåt annat än en bedragare. Sen kan jag hålla med om att det var lite roligt att den senaste fuskbyggaren inte bortförklarade sig på något annat sätt än att han inte hade pengar och gick i konkurs, men icke desto mindre har han tagit på sig ett jobb som han inte hade kunskap att utföra, AB eller inte.

Sedan är det så att även den som driver ett AB har ett personligt ansvar. Det ska bli intressant att se om det kommer bli någon utredning av Victor Müller i samband med Saab-konkursen och allt som föregick den, personligt ansvar har varit på tal.
Men det är ju just det jag menar...snubben utför arbeten fast har inte kunskapen.....hans företag går i KK....självklart finns det inte pengar att åtgärda tidigare fel samt att det är svårt att ekonomiskt utföra ett gratisjobb i den omfattningen i ett nytt bolag....sen hur det moraliska ligger osv är en helt annan sak och man måste innan man börjar spy galla över folk inse skillnaderna mellan perosn och företag i vissa fall......men åter igen...jag försvarar inte felen eller någon persons beteende utan det handlar om lagar och annat som som tillhör det.

Gällande Saab så skulle det kunna vara intressant hur "modiga" svenska myndigheter är.
 
mr_bygg skrev:
Snarare är det många gånger som jag ser det närmast att likna vid ett bedrägeri, men av någon anledning så kan man relativt enkelt komma undan med att plocka några hundratusen i förskott och sen inte leverera vad som avtalats än att exempelvis sälja en produkt på blocket, ta förskottsbetalning och sen skicka en sten istället.
Ja, det är anmärkningsvärt hur lätt det verkar vara att länsa ett AB och komma undan med det. Det finns ju vissa indikationer på att det skett en viss "länsning" av saab också. Det ska bara inte vara tillåtet att driva ett företag med så mycket skulder som saab och att ägaren samtidigt plockar ut tiotals miljoner i arvode för sina egna insatser, oavsett teknikaliteterna kring hur de plockas ut. Motsvarande naturligtvis för snickarfirmor och alla andra.
 
Mmmm...vi får leva med än så länge ett system uppbyggt av ett styre som började någon gång på 50-talet....... ;)
 
Är det bara jag, eller börjar detta programmet bli aningen tröttsamt. Det är samma visa hela tiden, en familj som står och beklagar och gråter, Timell konstaterar att "ojoj herregud vad dåligt", han avslöjar för familjen att "ni ska minsann få en ny grund", de blir helt överraskade och börjar gråta lite till, sen kommer det dramatisk deckaremusik, vyer över Stockholm där Ekdal med ett gäng statister som sittter vid sina datorskärmar och låtsas jobba i bakgrunden medans Ekdal berättar kortfattat om "skurken" och hans företag. Sen blir det barnkammarmusik när mysfarbrorn och "byggspecialisten med 150 års erfarenhet i branschen" glider in med sin axelväska, och börjar med sin tumstock peta på saker och ting som Timell redan har konstaterat är fel, upprepar ungefär samma saker om hur dåligt allting är etc etc.

Därefter glider ett annat gäng byggare in och efter sitt inövade manus påpekar "ja vad är det denna veckan, kolla detta ser inte bra ut.... vilka amatörer hahaha" och börjar riva och gräva. Har man lite tur kanske sisådär 20 sekunders programtid ägnas åt att någon av dessa hantverkare faktiskt säger något man kan ha nytta av och lära sig av.

När Ekdals spioner har luskat ut tillräckligt samlas Timell på en parkeringsplats och börjar klottra på ett papper på motorhuven om veckans "highlights", kanske lite i senaste laget, fattar inte vad detta akt tillför?

Sen i slutet konfrontationen, där byggexperten sitte ri sin bil och mumlar och vad som sägs medans en meningslös konfrontation utspelar sig. Tillför ingenitng egentligen, kanske lite pirr i magen för tittarna som är rdda för att det blir dramatik och handgripligheter.

Sen får familjen titta på konfrontationen på en laptop, och har kommentarer i stil med "näää", "fan vad han ljuger", "suck" osv...

Sen till sist lite plingelingmusik, alla säger "ojoj" herregud vad fiiiiiint och man skålar i champagne och tackar byggarna och alla inblandade.

Det enda som är nytt från vecka till vecka är ju familjens och fuskbyggarens ansikten, allt annat känns som ett otroligt inövat manus med repliker och allt. Jag roade mig faktiskt med att jämföra några program för att se vid vilka tidpunkter mysfarbrorn, konfrontationen, advokaten etc kom in och det var ungefär samma tider för de program jag kollade på, kanske diffade några minuter...

Nej mer urvattnad och menlös produktion får man leta efter. Det är faktiskt som någon skrev här betydligt roligare att diskutera programmet här, än att faktiskt kolla aktivt på det. Skulle inte förvåna mig om det är ett amerikanskt koncept där allting skall vara så övertydligt och upprepas i det oändliga. För är det något som får det att vända sig i magen på mig så är det alla dessa "efter pausen kommer" inslagen där man mer eller mindre får se exakt vad som händer efter pausen redan innan. En av anledningarna till att jag slutade titta på extreme home makeover... där höll de på med det eländet anpassat till amerikanska reklampauser, typ var 10e minut.

Ber till sist en stilla bön över att de gör ett intressantare program till nästa säsong. Något med mindre "underhållning" och till något man faktiskt lär sig något av. Och sen inte så jäkla förutsägbart och regisserat....

/S
 
Redigerat:
Strålande analys!
 
Vilken serie följer inte ett givet koncept?

Prova o skriv ner konceptet på en Bondfilm.... Efteråt kommer du se att det stämmer in på varenda film :)
 
Har tänkt i samma banor, exakt i samma banor! Det är så mycket med detta program jag stör mig på så jag har slutat titta.
 
Jag har inte sett på programmet på väldigt länge.

Men när man p.g.a. ett annat program pratade om Timelleffekten.

Så funderar man på ironin i det hela. Om det är så att en del hantverkare inte har mer kunskap än vad man kunnat få av herr Timell tidigare.

Sent from my ST18i using Tapatalk
 
Ordet Dumburk har fått en fördjupat mening :)
 
charta77 skrev:
Jag har inte sett på programmet på väldigt länge.

Men när man p.g.a. ett annat program pratade om Timelleffekten.

Så funderar man på ironin i det hela. Om det är så att en del hantverkare inte har mer kunskap än vad man kunnat få av herr Timell tidigare.

Sent from my ST18i using Tapatalk
Intressant...det skulle vara någon typ av moment 22 med Timell som navet....hehe :wow:
 
Jag tror att många icke byggare får intrycket (tack vare) äntligen hemma och andra program att det är så himla enkelt allting. I senaste ÄH var det någon ny stjärna som kaklade om ett kök. Knackade ner två gamla plattor, kostaterade hur jobbigt det var och att hon fick med sig en del spånplatta (visste inte man kan kakla på spånplatta). Sen i nästa inlägg var allting nedknackat och det var dags att kakla... återigen fick man se en eller två plattor, och hur man använder sig av kakelsnöre, sen vips vid nästa klipp var hela köket kaklat.

tror tyvärr att det finns folk som tror att det är så enkelt, och böjar riva i sina egna kök med en huggmejsel ch hammare. När sen halva gipsplattan följer med och tre dagar senare väggen ser ut som bagdad börjar man kanske fundera på om det var en sån bra idé. Men det gick ju så lätt på två, så de köper fix, smetar upp 5 kg av det på väggarna och börjar sen kakla...

Kanske blir slutresultatet bra, kanske inte, men det jag vill komma fram till är att tv-programmen endast visar normalfallen och inte alla de där klurigheterna man ställs inför.... och det är oftsat där en hemmapulare gör ett dåligt resultat medans en snickare med mycket erfarenhet löser det på ett shysst sätt...

/S
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.