Några osorterade tankar:

* Ska ni bara ha en altandörr så sätt den i köket/vardagsrummet. Opraktiskt att behöva dra mat, disk och grillgäster genom sovrummet. Kök-vardagsrum-altan blir en betydligt mer funktionell enhet än sovrum-altan.

* Duschplatsen är ganska liten som den är ritad, jämför med tvättmaskinen.

* Var lite uppmärksam på hur man löser dragningen av imkanalen från köksfläkten. Fläkten sitter nämligen mitt under golvet i allrummet på övervåningen och krökar kräver rensluckor.

* Det är trångt i hallen innanför ytterdörren.

* Som fd elektriker funderar jag på var elcentralen hamnar, en vägg i hallen? Antingen blir det då i en garderob, maximalt bökigt vid minsta lilla eljobb eller på väggsnutten mellan köket och sovrummet, mitt i synfältet. Bättre tex bakom dörren i sovrummet, gärna en infälld, ej för liten.

* Trappan direkt innanför dörren gör att man drar upp mycket grus och skit på övervåningen, men att vända på den är svårt i en 1,5-planskåk.
 
tittibitti skrev:
...Fråga bara, varför inte enplanshus?
Jag instämmer allvarligt i frågan!
Speciellt som vindsvåningen nu ändå verkar ha halverats.

Har själv bott i 2-plans-, sedan 3-plans- och nu i 1-palnshus.
Och det är verkligen ett lyft att slippa trappan/trapporna.

Att ha föräldrasovrum och barnrum på olika våningar funkar bra för äldre barn, men knappast för förskolebarn, som kommer tassande till mamma eller pappa var och varannan natt.
 
murak
Hepp, dags att avsluta tråden, blev en Smålandsvilla istället.

Stort tack för alla svar!
 
Jag har själv en 5-åring och 7-åring och jag hade aldrig gjort ett stort hål mellan planen och samtidigt byggt bort möjligheten till ett stort allrum/lekrum, i framtiden ett perfekt tillhåll för nattsuddande tonåringar som har sommalov. Småbarnen flyttar snabbt ned leksakerna till vardagsrummet och man får städa varje dag. Vi bor tillfälligt i lägenhet och ska köpa/bygga nytt och ett grundkrav är att huset ska avskilda barn- och föräldradelar. Smålandsvillan är ett bra val, de ha flera alternativ som man kan växa i.
 
  • Gilla
murak
  • Laddar…
murak skrev:
Hepp, dags att avsluta tråden, blev en Smålandsvilla istället.

Stort tack för alla svar!
Grattis! men berätta gärna vad som fick er att tänka om.

/K
 
murak
kallun skrev:
Grattis! men berätta gärna vad som fick er att tänka om.

/K
Många saker... Bjud mig på en öl nån gång så ska jag berätta :) Sammanfattningsvis slutpriset samt till viss mån att Smålandsvillan är ett komplett paket, man behöver tänka mindre själv.
 
Hej

8. Liten firma = en tydlig leverans och betalningsplan. Minst i 5 steg för att inte riskera för mycket! Skriv en tydlig beställning till firman som båda signerar. Skriv även ett avtal enligt ABS 09. Ha med tydliga och specifika krav! Ta in en erfaren kvalitetsansvarig tidigt som hjälper till med pappren och har koll på byggkraven!

https://www.sverigesbyggindustrier.se/om-standardavtal/abs-09__151
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.