C
N NoOne2k skrev:
Vad är det för skillnad på de olika kontakterna förutom att de inte passar varandra? Finns det någon fördel med den ena eller den andra? Kostnad/användarvänlighet osv?
APC ger mindre reflektioner (s.k. return loss) i och med att själva kontaktytan är slipad i en vinkel så att reflektionerna inte skickas rakt tillbaka in i fibern. För digitala tillämpningar är det inte så känsligt, men för RF-signaler som kabel-TV spelar det roll.
APC är alltså lite bättre och lite dyrare men används i princip bara där det finns (eller är förberett för) kabel-TV-signal på fibern.
 
  • Gilla
Gjutjärn och 1 till
  • Laddar…
C cpalm skrev:
Fast Telia (och de flesta andra) kör väl inte med SC-APC? SC-UPC villapatchar brukar finnas på hyllan lite varstans i alla möjliga längder.
Missade det, utgick från att det var de vanliga villapatcherna som avsågs.
 
  • Gilla
Gjutjärn
  • Laddar…
G
A AndersS skrev:
Eller så kontaktar man en entreprenör i området som gör fiberarbeten, de har material och oftast olika längder för villapatchar 0,5-15m brukar det finnas i hyllorna. De som gör arbeten för t.ex. Telia Öppen fiber med fiberdosa och medieomvandlare som lösning är 1-10m vanliga standardlängder, där 12-15m är mera ovanligt.
har gjort detta men har väldigt mycket att göra nu så dom kunde inte hjälpa mig, får ringa vidare!
 
G
G gnuttisch skrev:
I detta fallet så är det byggt ett gpon nät, då kör man oftast med apc på grund av tvn.
Ja av någon anledning kan man inte koppla TVn via routern utan måste kopplas direkt till fiber-switchen? Lite dumt :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.