E
Skrivet av: Brüdell

Byggbranschen är den sista utposten (?) i planekonomin. Som många andra undrar jag varför vi medborgare, som via våra skatter köpt in och är ägare till tomtmark i vår hemkommun, ska tvingas se på när byggfuskande företag köper tomter framför näsan på. Sedan förväntas vi att bocka och tacka för att vi får köpa dessa lågkvalitetshus till överpriser och med uruselt konsumentskydd. Jämför hur du gör när din NÄST största famijeinvestering: Köp av ny bil. Sätt upp kolumner för hur du går tillväga med val, beställning, betalning, garantier osv. Inte måste du köpa Volvo för att du råkar bo i Göteborg? Eller måste handla svenskproducerade bil som monterats i Sverige och som har blå klädsel och gult tak? Eller att någon montör inte kom i tid så bilen blev försenad, eller att tätlister sitter fel och man får finna sig i att det regnar in något år eller så etc, etc. Naturligtvis ställer sig alla i byggmaffian upp och vrålar: Man inte jämföra bilar och hus!! Nähä. Vilka andra områden som berör oss konsumenter ska inte jämföras? Mitt förslag: Låt konsumentköplagen gälla fullt ut vid husköp som vid andra inköp. Gärna med ett tillägg i stil med det som gäller bilköp.
 
E
Skrivet av: Högutbildad men ändå fuskdrabbad

Jösses, vilken dålig insikt. Att det skulle handla om att kolla fskattesedel. Privatpersoner förlorar miljonbelopp, men att lägga mer ansvar på......sjukt. M har precis förlorat en röst som de tidigare hade.
 
E
Skrivet av: ...ändå drabbad

kd ....var det visst.
 
E
Skrivet av: Xerxes

Mycket intressanta kommentarer. Jag håller med om er som tycker att skatterna, marginalerna och vinstkraven är för höga. Vi pratar också om en hantverkarbranch som "utan bra akademisk" utbildning vill ändå tjäna lika mycket som välutbildade människor med höga inkomster. Här i Sverige vill ALLA åka till Thailand 2ggr/år...
 
E
Skrivet av: Brüdell

I artikeln här på Byggahus.se rekommenderas man att anlita en byggkonsult för att få ordning på husaffären. Ånyo, varför ska byggbrachen inte kunna omfattas av samma reglelverk som alla andra bracher. Inte f-n tar du med dig en "bilkonsult" när du handlar bil.
 
E
Skrivet av: Xena

Vi lever i ett land med många problem. Ett är privatpersoners rättigheter mot företag o fuskare som i princip är noll. Ett annat är att utbildning inte lönar sig ekonomiskt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.