Så kan du inte resonera, vatten som tränger ned under plattorna vid duschen sugs upp av allt icke fuktisolerat material i golvet.
 
Men detta att spackla ovanpå, hade "plattsättaren" tänkt göra så också, eller är det din egen uppfinning?
 
Redigerat:
Fogmassa, fix och flytspackel kapillärsuger. Bara o skrota skiten o göra om!
 
Jag är också helt förvirrad o nyfiken på hur mkt av historien vi får höra här?

Att det är rollat tätskikt verkar ju vara det minsta problemet...
 
Plattsättaren hade tänkt att göra så. Spackla över tätskiktet!

Hempularen: I duschen är klinkern satt i fix, så det är inga problem. Förövrigt så rinner det inte vatten över hela badrumsgolvet . Det är bra fall på golvet så där är inte problemet.
Problemet är mer att firman NDC Bygg har fel tätskikt på väggarna. Dom vägrar att erkänna att de gjorde fel.

Jag fick ett brev från dom att de erbjuder sig att göra om allting med garantier. Jag svarade att det var det dummate jag hört. De tror ju fortfarande att ett rollat system är godkänt: Skulle de göra om allting med ett rollat system? Jag skulle givetvis få betala ALLA kostnader.
Man tar sig ju för pannnan. Dom är ju fullständigt inkompetenta.
 
Riktig soppa det här..

Varför i hela friden gjorde du något jobb i badrummet??

Och vilken visning var det så bråttom till ? ska du sälja kåken direkt eller menar du besiktning??
 
Vi hade fått avdrag på priset med visningen men vi skulle också flytta in 10 dagar senare.
 
kan du ta allt från början igen?
 
Allvarligt Marksten...är du seriös? Hela golvytan ska ha fall mot golbrunnen oavsett om det inte duschas överallt. Om du vill spola av golvet med duchen eller skura golvet någon gång så blir det blött och vattnet tränger snabbt ner till tätskicktet genom fogar och genom ditt spacklade fall.....Som sagt tidigare så är det rollningsbara tätskiktet det minsta felet. Att inte ha fall under är ju katastrof och det ska du ta upp med firman och reklamera......Irländare som gör badrum????? Trodde de bara fuskade med stenläggning/asfalt och taktvätt:D

Hmmm kom på en sak. Är du säker på att det var tätskikt du spacklade fallet på? Kan det bara varit primer på betongen som du misstog för tätskikt?
 
Redigerat:
Exakt... Fallet ska ju inte bara vara i plattans nivå utan i tätskiktets nivå och då blir det automatiskt fall i plattornas nivå...
 
Fall är det så det behöver ni inte tänka på.
 
Mikael_L
Marksten:
1. Kontakta en bra och oberoende besiktningsman
Detta behöver du för att få status på läget nu. För att ha något att slå till med mot firman och ytterst sett, (om det går så långt), som ett vapen i domstolen.
2. Kontakta en bra jurist eller advokat, som kan och har erfarenhet av sån här entreprenadjuridik. Helst ska han ha haft med badrumsfrågor liknande ditt fall någon/några gånger tidigare.
Detta behöver du verkligen iom att du varit och grejat i entreprenaden själv. Sumpar du dig nu så är du körd, bara betala firman, anlita ny firma och riva ut allt och börja om.
3. Sluta och skriva här på byggahus om detta, du förstår alltför litet om både badrumsarbete och juridik för att få någon vettig vägledning här. Och vi här förstår alltför litet om situationen och är alltför lite juridikkunniga (med några undantag förvisso) för att kunna vägleda dig rätt.
Detta ska du göra för att det är många tiotusentals kronor i potten nu, schabbla inte bort det.

Uppdatera oss om fortsättningen. :)
 
Marksten: Om de så lutar så en bergsget har svårt att stå där, så skall ALDRIG spacklet ligga på tätskiktet!
Du kommer troligen att klara dig, men den dagen huset byter ägare och om badrummet fortfarande ser ut på det här sättet, då kan det bli problem. Inte alltid att man får äga ett hus så länge man tänkt sig och de nya ägarna har kanske helt andra vanor i badrum, där de ständigt spolar vatten över hela golvet.
 
Ja alltså försöker du försvara det du själv har gjort eller vill du verkligen ha hjälp?

Det största problemet här är INTE det rollade tätskiktet som förvisso kan vara fel i utförande om vi pratar om träbjälklag och skivmaterial på vägg? Men har du betonggolv o vägg?

Det är ett av de mest allvarliga felen att tätskikta i fel skede. Att sen då naivt försvara detta med att det ej blir vattenbegjutning där är bara motsägelsefullt. Då hade man i ärlighetens namn lika gärna kunnat spara in pengarna o skippat fuktspärren helt. Ett badrum byggs för att det ska klara av även oväntad vattenbegjutning som ett läckande rör etc. Med eran lösning för bygget så kommer du att ha en normal fukthalt i rummet men istället för att ha detta ovanpå fuktspärren precis under golvbeklädnaden så kommer fukten att bindas i flytspacklet som inte är gjort för att tåla denna fukt utan är tänkt att skyddas av att ligga under fuktspärren. Fallet skall alltså vara beläget under fuktspärren för att vatten ska transporteras från hela rummet ner mot brunn ovanpå fuktspärr. Erat vatten kommer tyvärr inte kunna rinna ner mot brunnen utan ta enklaste vägen vilket är att absorberas av flytspacklet.

Detta förutsatt att du förstått det rätt men det kan vara så att du misstagit betongprimern o att sen skulle det tätskiktas ovanpå men inte blev gjort pga din inblandning?

Börja med att få hjälp att utreda om det finns fel i entreprenaden? Så förvirrande som det varit i denna tråd är jag inte säker på något längre. Har det gjorts fel får du primärt försöka förhandla o argumentera med firman.

Kommer ni ej överrens får du kontakta ditt försäkringsbolag o ta hjälp av dem eller om de ej ställer upp (deras skadeförebyggare kan välja att hjälpa till) annars ta hjälp av rättshjälp och anlita en duktig entreprenadjurist. Att du blandade dig i försvårar ditt fall mkt juridiska men inte på något sätt omöjligt för det att kunna reklamera för övriga fel, bara stökigare att utreda rättsläget och mer bevisbörda på dig...
 
Marksten skrev:
Fall är det så det behöver ni inte tänka på.
Men varför spacklade du då?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.