Har pratat med en del montörer och har fått förklaringen på varför det skiljer så mycket.
Om en byggare tar ett helt hus - så är det i monteringen som nästan hela vinsten ligger. Resten av entreprenaden är ett nollsummespel där det gäller att inte göra fel för att försaka vinsten.

Men nu vill vi bara ha en montering+färdig utsida. Det tar 6 dagar för 2-4 byggare att utföra enligt uppgift. Just myresjös hus är tydligen fina att montera. Det finns ingen anledning att ta höjd för eventuella förluster senare i projektet för byggfirman i fråga har inga efterföljande uppgifter i detta projekt.

Och ja, ställning och kran ingick. Dock ej ev omlastning eller avfallshantering som sagts tidigare.
 
En eventuell omlastning sker väl bara om husföretagets lastbil inte kan ta sig fram hela vägen till tomten, utan det måste lastas om och köras med mindre bil, båt eller traktor+släp sista biten. Om så är fallet borde denna kostnad finnas med i priset från husfirman, och således kan du av dem få veta om det krävs någon omlastning. Om du nu inte köper materialsatsen "fritt fabrik" och får ordna transporten helt själv förstås, men detta är nog inte alla firmor som erbjuder.
 
Nej, tyvärr fungerar det inte så. Det är ett gränsfall. Vägen är dragen av JM men den är gjord vad vi bedömer som något smal på ett ställe. Huruvida omlastning krävseller om en 24m lastbil kommer runt är något som chauffören bestämmer.

Däremot så kan vi nog stå för omlastningsbilen och vi har lite kontakter så det kanske vi kan lösa för en bra peng. Husföretaget står bara för lastbil nr 1.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.