HEJ!
Vi har samma tankar som ni, få en grund och stomme monterad och göra lite ute och allt inne själva. Vi har tomt med en stuga på idag så vi har ingen tidspress med dubbelt boende och så. Vi har kollat med några leverantörer tex a-hus, trivselhus mfl men de verkar vara ganska ovana att leverera ngt annat än nyckelfärdigt. Vi har även pratat med Fiskarhedenvillan som ju säljer byggsatser, sedan är det upp till dig vad du vill göra själv, allt eller inget. På hemsidan och i katalogen finns dessutom specat precis vad de olika momenten kostar om du köper av dem. Då kan man ju även ta offerter från lokala hantverkare och jmf. Dock var Fiskarh. markant billigare på en stomresning(vädertätt) än de andra leverantörerna. Dessutom erbjuder de att leverera efter dina egna ritningar eller förändringar på deras modeller. För oss står det nu mellan Fiskarh. och en lokal byggare som bygger lösvirke. Har även varit i kontakt med ett lokalt sågeri i Uppland som heter Upplandstuna såg och bygg. De levererar bara stommar, i block, efter er egen ritning. Enligt de själva var de fullt konkurenskraftiga mot Fiskarh. Har dock inte tagit offert från dem men kanske finns motsvarande lokala sågverk/byggfirmor där ni bor som kan vara prismässigt konkurenskraftiga. Värt att kolla.
Nils o Elin
 
Vi har också kontaktat FH, och Pearlhouse
de levererar båda "olika nivåer" av färdigställande utan att vi kan se några konstiga avdrag/pålägg
har också pratat med trivselhus...men de är inte aktuella längre
så nu inväntas offerter på vår skiss med spänning =)
 
jag lyssnade med åsbo hus låg bra till i pris,sen finns det många som levererar skal tror jag.
 
Man kan spara mycket pengar genom att köpa en "byggsats" och ta in snickare på timmar. På så sätt väljer man själv vad snickarna ska göra och vad man själv kan tänkas fixa. Det finns ju många saker som man inte behöver vara snickare för att fixa.
 
hmmm varför bygger ni itne lösvirke då ? Tar itne många timamr för en snickare att bygga skalet och tillval komemr ju även på fasad.... att byta till aluminium hos hustillverkare kostar multom samt om du vill ha lite extra uttag!

Bygg lösvirke är min rekomendation! Anledningen att man väljer husföretag är att man vill ha allt gjort och inte vill göra något själv !
 
Vi vill välja inredning och utrustning själva och ta good tid på oss, jag tycker det är ett måste att det är lätt och "rättvist" när man gör avdrag från utrustningslistan...så det inte blir billigare att gå igenom jobbet att sälja allt på blocket sen.

Vi tittar BARA på leverantörer som jobbar så!
 
imported_Thomas skrev:
Hej
Jag kommer att bygga med stommontage, dvs. husfabrikören sätter upp väggar, fönster, dörrar och förbereder för tegelläggning. Samt att allt material till innerväggar följer med.
I mitt fall kommer jag att göra resten själv förutom rörmockeri och hopkoppling av värme. (Är elektriker)
Lägger ner länkar till de företag som jag kontaktat. Har även ritat huset själv.
[länk]
[länk]
[länk]
[länk]
[länk]
[länk]
Jag vet att vissa företag har diskuterats väldigt mycket på forumet och då menar jag inte enbart positivt. Men tyckte i mitt fall har det inte så stor betydelse.
Har kommit så långt att jag gått vidare med 3 företag, för lite mer ingående frågor.
Är det dessa som gäller om det är en rest stomme man är ute efter?
Vilka 3 gick du vidare med?
 
Det finns betydligt fler än de som nämnts ovan. Jag hade valt Västkuststugan. Ok, jag har byggt med dem så jag e partisk, men att stomresa ett hus från dem är inga konstigheter. Har bekanta som stomreste själva utan problem. Fördelen jämfört med lösvirke tycker jag är uppenbar, du sparar massor av tid och arbete och slipper anlita hantverkare:)
 
Hej,
håller just på att diskutera just en sådan leverans med en husbyggare som har specialiserat sig på just detta. Dvs, de levererar ett rest, isolerat hus utan innerväggar eller golv. De heter Hedekashus och ligger en bit upp i Bohuslän. Om ni har referenser på företaget får ni gärna svara på detta inlägg.... /T
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.