Jag är inne på att köpa en anständig kvarn, mala bönor och sen göra kaffe i en pressokanna. Någon som jämfört denna typ av kaffe mot t ex Moccamaster och färdigmalet?
 
skrotfot skrev:
Jag är inne på att köpa en anständig kvarn, mala bönor och sen göra kaffe i en pressokanna. Någon som jämfört denna typ av kaffe mot t ex Moccamaster och färdigmalet?
Pressobryggare ger generellt sett jättegott kaffe. Utmaningen är att ha rätt temperatur på vattnet samt att malningen är rätt. Det blir också en del sump i pressobryggt kaffe - ngt man slipper vid bryggt kaffe. Vi köper pressomalet kaffe då Rancilio Rockyn vi har till espressomaskinen är perfekt inställd för espressomalet kaffe. Det är ett riktigt meck att hålla på att ändra på inställningarna.
 
Någon som provat Cuisinarts maskin som maler bönorna och sedan brygger en kanna kaffe? Verkar smidigt med timern, är ju inte helt fel att vakna av att det börjar malas kaffe i köket istället för en pipande väckarklocka...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.