Du måste förstå att ett bygglov inte gäller 70 kvm sådär i största allmänhet, dvs man kan inte göra en separat villa med badrum, kök och hela faderullan, utan det är just en tillbyggnad av ett enfamiljshus, möjligen kan tomtägaren göra utbyggnaden som en uthyrningsdel, men då ska bygglovet vara sökt för just det, med allt vad det innebär.

Om vi ändå antar att det går att få bygglov för ett separat hus på ofri grund, så ska det till vatten, avlopp och elanslutning, man får inte "tjuvåka" på kompisens.
 
  • Gilla
worker
  • Laddar…
Han bor kvar, men tillbyggnaden blir på 70 kvadrat med egen ingång
 
Som sagt avtalsmässigt blir det struligt, det bästa jag kan komma på är att fastighetsägaren får bygga, men med lån från dig. Och så får ni någon form av hyresavtal, där du får hyra som inneboende, med en hyra som motsvarar driftskostnader eller något i den stilen.

men det blir rätt struligt att fixa ett avtal för detta som klarar alla möjliga händelseförlopp.

man måste fundera på vad som händer om du vill flytta ut, hur skall du få tillbaka pengarna, du kan inte sälja utbyggnaden, för du blir inte ägare. Vad händer om någon av er dör? Om han tröttnar på dig och säger upp ditt hyresavtal.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Och, som sagt var, blir det en egen lägenhet i utbyggnaden så behövs det förmodligen ett annat bygglov eftersom den måste innehålla kök och sanitetsutrymmen som uppfyller vissa krav.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.