Vad har ni för elleverantör?
 
Pyttsan skrev:
Om du väljer att byta leverantör så kommer de efterfråga ett så kallat områdes och anläggningsid. De uppgifterna kan du få från din nätleverantör eller om du ber tidigare ägare om dem då de står på fakturan. Den leverantör som du väljer sköter automatiskt bytet och ofta brukar det vara en bytestid på ca 1-2 månader.
Vilken leverantör har du?

Vi flyttar som sagt in i ett hus nästa vecka. Rekommenderas det då att först ändra tillsvidarepriset till ett rörligt (eller vad man nu vill ha) sedan ringer man till de man vill byta? Eller ska vi behålla tillsvidarepriset tills vi har bestämt oss? Vi har eon dit vi flyttar.
 
Jag har E.ON som både leverantör och nätägare och jag har som sagt var ett rörligt pris. På så sätt får jag också allt på samma faktura. Om du ska ändra tillsvidarepriset till ett rörligt pris beror väl lite på hur länge du väntar med att bestäma dig. Det rörliga priset för juni kommer gå upp och ligger nog inte så långt ifrån tillsvidarepriset så om du under en kortare period har tillsvidarepriset så är nog inte den ekonomiska skillnaden så stor. Om du väljer ett rörligt pris så har du å andra sidan bara en kalendermånads uppsägningstid så du binder ju inte upp dig och kan då byta leverantör när du vill. Var inne och kolla på E.ONs hemsida och de har något erbjudande på rörligt pris just nu..du kan ju gå in och kolla..
 
120 SVT Text Fredag 27 jun 2008
INRIKES Publicerad 26 juni

Stor risk för högre elpriser

Priserna på elmarknaden Nordpool, som
styr elpriset, har ökat med 54 proc
den senaste månaden. Priset är nu 55
öre per kilowattimme, uppger Rapport.

Samtidigt pekar mycket på att priset
fortsätter att öka. Den som vill köpa
el för leverans nästa år får betala
62 öre per kilowattimme.

Dessutom kan en torr sommar och höst
tömma vattenmagasinen, vilket kan
pressa upp elpriset till över en krona
per kilowattimme, enligt analytiker.

Även ökande världsmarknadspriser på
kol pressar upp elpriset.

Källa Svt text
http://svt.se/svttext/web/pages/120.html

Svårt att veta vad man skall välja för avtalsform nu.
 
I längden är rörligt billigare vare sig det gäller räntor eller elpris. Man kan se det fasta som att man betalar för en försäkring mot höjt pris/ränta. Men bolaget har naturligtvis gjort en kalkyl där dom förväntar sig att tjäna på affären.
 
Matss skrev:
I längden är rörligt billigare vare sig det gäller räntor eller elpris. Man kan se det fasta som att man betalar för en försäkring mot höjt pris/ränta. Men bolaget har naturligtvis gjort en kalkyl där dom förväntar sig att tjäna på affären.
Ja det ligger nog mycket i det.
Kolla här på statistiken över spot priset
http://www.kundkraft.se/?fto=content/prices&name=prices_spot

Jag är en fegis så jag har bundit ett år.
 
Slapp man bara alla avgifter så skulle elen vara rimligt dyr. Nä men se då "avreglerades" marknaden, till kunden fördel sades det. Snarare ännu ett sätt att pungslå svenskarna till lydnad. Den skattesänkning vi "fick" kostar oss det tredubbla i energiskatter osv.

Hur än man gör så har man arslet bak som de säger. Fast pris kostar idag ~1,20 (eon) 3 års bindning, tror inte det är rätt läge att binda sig :eek:

Sen kan man byta ellevertantör bäst man vill på sin höjd spar man några hundralappar. 20'kWh ger 200 spänn per öre per år i besparing. Jämtkraft ville ha mig som kund och deras "låga påslag" skulle göra att jag tjänade massor, visade det sig att massor är <1000 kronor /år. Per månad köper jag godis för mer än det femdubbla av denna kostnad så bättre då att snåla där. Bara tiden att betala dubbla räkningar per år skulle i arbetstid vara en förlust om man slår det som arbetstid.

Slutledning, man kan byta elleverantör bäst man vill på sin höjd spar man några hundringar, i bästa fall någon tusenlapp och samtidigt så är man fetblåst av elbolag, nordpol och staten. "Friheten" att kunna välja kostar :eek:

Själv kör jag på eon rörligt och släcker lamporna efter mig.
 
v-g skrev:
Sen kan man byta ellevertantör bäst man vill på sin höjd spar man några hundralappar. 20'kWh ger 200 spänn per öre per år i besparing. Jämtkraft ville ha mig som kund och deras "låga påslag" skulle göra att jag tjänade massor, visade det sig att massor är <1000 kronor /år.
Kollade på jämtkrafts hemsida, hittade inget om deras låga påslagsavg. Dessutom har dom en årsavgift. Eon bjuder på sin årsavgift detta år så det kanske blir 50/50...
Det är ju svårt sånt här, personligen tycker jag det är skit drygt att betala mer för saker man inte behöver betala mer för. Sånt grämer mig lite, kanske är man lite snål... eller som jag kallar det, ekonomisk. Vi har dessutom bara bott i lägenhet tidigare och har därför inget susning om vad el i hus överhuvudtaget kostar. I dagsläget betalar man några hundralappar per kvartal. Klappat och klart. Jag anar att paradiset är slut.
 
De ringde mig och jag bad dem återkomma om två veckor de återkom och skröt om sitt låga påslag.

Jag sade: "Vad tjänar jag på att byta till er?" Svaret var 6-700 på ett år jag sa att det inte var intressant.

Visst hej och hå man spar 6-700 men här kan elen faktist strejka och 6-700 sparade slantar kan leda till mycket mera krångel än vad det är värt. Samma som telefonen och dessa förbannade förvalsoperatörer, de kan stånga sig blodiga med sitt "jamen du sparar ju pengar", faktist rologt att säga att man INTE vill spara pengar.

Förbannade norrlänningar tänker alla säljare som ringer hit. :D
 
Nu hänger jag inte riktigt med v-g. Skulle strejkande el ha något att göra med vilken elleverantör du väljer? Det är väl nätägaren som rycker ut vid strömavbrott? Och där kan vi ju inte välja.

Annars håller jag med om att jobbiga telefonförsäljare skryter om att man kan spara enorma summor genom att byta försäkringsbolag/telefonabbonemang/elleverantör/tvättmedel men när man får reda på prisskillnaden så visar det sig vara småpengar.
 
Jag menar att då finns det bara EN leverantör och därmed finns inga möjligheter att man ringer fel bolag osv. Vem vet jag kanske inte är hemma när strömmen går och damen ringer till försäljarbolaget. Nu är det en och samma leverantör. Telia vet jag är tjuriga att ha och göra med om man inte har dem som operatör, kanske inte funkar så med elen men varför chansa för kaffepengar?
 
v-g skrev:
Jag menar att då finns det bara EN leverantör och därmed finns inga möjligheter att man ringer fel bolag osv. Vem vet jag kanske inte är hemma när strömmen går och damen ringer till försäljarbolaget. Nu är det en och samma leverantör. Telia vet jag är tjuriga att ha och göra med om man inte har dem som operatör, kanske inte funkar så med elen men varför chansa för kaffepengar?
Om strömmen går så ringer man den som som har hand om nätet inte den som har köpt elen på nordpool.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.