Karlia Karlia skrev:
Uppdatera oss gärna med hur det går. Intressant både som säljare och köpare med exempel på hur problem döms.
Absolut! Som sagt, vi startar ett ärende, säljaren har tecknat en försäkring för detta, deras försäkringsbolag stängde inga dörrar vid samtal idag och vi får se vad som händer. Vi måste åtgärda det hur som helst.
 
  • Gilla
Fairlane och 1 till
  • Laddar…
Hur gammalt är taket? Är rännorna nyare än resten av taket?
 
Madhul72 Madhul72 skrev:
Är med på allt det där men vi hade ingen möjlighet att undersöka taket underifrån då man sprutat in isoleringull utan att lämna en gångspalt och det konstruktionsfel som nu konstaterats är inte synligt för blotta ögat utan innebär att man lyfter på pannor vilket inte är tillåtet.
Njooo.. Om man skall anses ha uppfyllt sin undersökningsplikt, så måste man dels in på vinden, oavsett om den är tillgänglig eller inte, och man måste undersöka lite under pannor också, iallafall stickprovsmässigt.

Om det inte går/tillåts, så får man som köpare anta att det kan finnas problem med taket, och justera sitt bud därefter.

Men här fanns såvitt jag förstår någon form av doldafelsförsäkring, prova absolut att anmäla dit. De gör en totalbedömning (som inte är kopplad till vad ni faktiskt besiktigade eller inte).
 
  • Gilla
Madhul72 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.