Eftersom du nu antagligen har denna skrift, så får du gärna återkoppla om den uppfyller kraven eller inte eftersom de flesta inte har möjlighet att bläddra i denna skrift.....
 
Oavsett om det är lagligt eller ej så är det rätt korkat då det på intet vis är någon standard som används i Sverige.
 
  • Gilla
lars_stefan_axelsson
  • Laddar…
Där gick skriften att läsa men blev man klokare av det, nej. Bara nya hänvisningar till standarder som man inte kommer åt på annat sätt än att spendera ett antal hundra lappar.
 
Det står inte i dessa föreskrifter, utan de hänvisar till svensk standard som har en prislapp som inte inbjuder till sådant värt att veta som kontaktstiftens placering med en precision på 10-dels millimeter. :)
 
Av en händelse hörde jag "strömmen finner veien" med Eddie Meduza igår. Handlar om en dansk elektriker. :).
 
Detta visar ju på en av svagheterna med dagens system, nämligen att standarder inte är åtkomliga på samma sätt som föreskrifter är. Det är på sikt inte bra att elinstallatörer och andra prioriterar bort att införskaffa standarder på grund av prislappen.
 
Trodde meningen med det höga priset var att det skulle vara så "hemligt" som möjligt för att bara tvättäkta yrkesmän skulle förstå att utföra installationerna. Är inte detta ESV:s mål? Lägg sen till en installationstestare för minst 10.000 så får man garanterat en riktig proffsinstallation.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.