Hej,

När man duschar så är det bra tryck om man slår på endast kallvatten men när man sätter blandaren på en del varmvatten så avtar trycket markant? Vårt hus har en Värmebaronen Comet pellets panna i källaren.

Kan man ställa in trycket på varmvattnet?
 
Nej, det går inte att ställa trycket på bara varmvattnet. Hur är det i övriga kranar i huset, är det bra tryck där på varmvattnet? Gissningsvis är det då tjall på den duschblandaren.
 
M
Antingen så är det nog som mexitegel säger något strul med blandaren, eller så har du något gammalt järnrör som börjar bli lite väl tajt invändigt som stryper flödet.
Eller någon ballofix på inkommande till badrummet som inte är helt öppen.
 
Igensatt sil i varmvatteninloppet till blandaren kanske.
 
Jag ska kolla dessa saker, Tack! Vet dock att jag bytte hela insatsen i blandaren för 6 månader sen då den inte höll rätt temperatur mellan på, av, på, av(blandaren har en ratt för flöde och en för temperatur).
 
O
Hur är det med trycket i resten av huset?
Är det ok? så är det blandaren med största sannolikhet....
 
Hade samma problem i veckan men dåligt tryck i hela huset, det var blandarventilen som tackat för sig (varit en försämring under en längre tid), men nu är det både varmt och bra flöde ut varmvattnet :)
 
Har nu kontrollerat lite och blandaren till vasken på toaletten har mer eller mindre samma tryck på varm och kallvatten. Däremot är det jätte stor skillnad på blandaren i duschen där det blir ett jäkla flöde när man kör kallt och strax under normalt när man kör blandat med värme.

Det märkliga är att jag bytt hela cylindern i blandaren för bara 6 månader sedan men det är kanske inte denna som avgöra trycket? Måste jag byta hela blandaren kanske?
 
Har faktiskt en likadan FM mattson blandare i källaren, ska kolla den med men ganska säker på att även den har olika styrka på kall och varmvatten.
 
Har haft ute kontantinsatsen och rengjort den, hjälper dock inte. Har provar blandaren i källaren och den uppvisar konstigt nog liknande beteende men det känns inte som skillnaden är fullt så stor. Blandarna är av samma modell bara det att den som strular mest har ett utlopp som går uppåt till en fast dusch också.
 
Jasså, köpte du huset med svarta pengar? :D
 
  • Gilla
Juulis och 5 till
  • Laddar…
Har nu bytet ut hela reglerpaketet i blandaren men ingen skillnad.

Hur fungerar egentligen systemet? Är det trycket från kallvattnet som används även för varmvatten?
 
Ja, kallvattnet går in in i varmvattenberedaren och värms upp. Så det är samma "system" och därmed ingen tryckskillnad.

En felande blandningsventil kan som sagt också vara orsaken, den sitter vid varmvattenberedaren och säkerställer så det inte skickas ut för varmt vatten till kranarna för att undvika skållning.
 
Har du gjort rent silen på inkommande vatten i blandaren än?

Ja det stämmer att det är trycket från kallvattnet som trycker fram varmvattnet.
 
Har nu haft av blandaren och kunde se att det satt något i röret in för varmt vatten. Vi drog på vattnet och det spolades ut, såhär ser det ut :

kty6osQ.jpg
http://i.imgur.com/kty6osQ.jpg

Ingen aning vad det är, trodde först det var rost men de e de inte?

Efter montering så är det dock fortfarande ganska dåligt tryck i varmvattnet, möjligt att det är något bättre men kallvattnet har riktigt mycket högre tryck?

Så kan det vara så att det blivit stop någon annanstans? Var kollar man isåfall det?

Tittar jag nere i pannerummet så ser det ut såhär :

CDytnKe.jpg
http://i.imgur.com/CDytnKe.jpg
Som ni kan se så finns det 3 rör som kommer in med isolering i övre högra hörnet, den mittersta där är varmvatten vad jag har förstått det som.

krgW0PJ.jpg
http://i.imgur.com/krgW0PJ.jpg
Den inre av koppar rören här.

ODBZkSD.jpg
http://i.imgur.com/ODBZkSD.jpg
Den undre ventilen här har nyligen blivit bytt då den läckte. Det nedre röret tar in kallvatten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.