Är det alltså en pumpbrunn för att pumpa avloppsvatten från komplementhuset till det vanliga kommunala avloppet?
Tillägg: kan du kontakta VA-huvudmannen och fråga om det öht är din pumpbrunn eller om den ingår i det kommunala avloppsnätet?
 
  • Gilla
Byggaregog
  • Laddar…
Claes Sörmland
Kan det vara så att det finns en backventil på pumpens tryckledning som har hängt sig? Har en pumpgrop med det problemet. Man får då öppna två muttrar på backventilen, luft sugs in och sen funkar det igen.
 
Nu har jag löst det genom att bara stänga av och på, min sambo blev inspirerad och stängda av utan att sätta på varpå brunnen svämmade över.. tack för det!

Det ingår med största säkerhet inte i det kommunala vattennätet. Det finns inte en chans. Det är nog som ligger säger en pumpbrunn, som går från ett extrahus, till det större husets avlopp.

Någonting har hängt sig, helt klart. Men för att klura ut vad och hur man skall fixa det blir det svårare. Det finns två oranga bokar som hänger ned, dessa är nu rätt hårt nedsmutsade. Vad har dessa för funktion? Pumpen är som ni ser fäst vid ett rör långt med i brunnen, den kommer man inte åtminstone en handvändning direkt. Men visst det det ut som att röret ovanför har glipat upp. Kanske är det som är huvudproblemet?
 
  • Brunn med vatten, rör, sladdar och avlagringar. Något beklädd i kalk eller smuts, underhåll eller rengöring krävs.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
wildeside
Har du pratat med hyresvärden om problemet?
Han kanske vet hur erat avloppsystem fungerar och har väl ett visst ansvar över att det fungerar som tänkt.
Vet iof inte vad ni har avtalat om service och reparationer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.