Har ett gammalt hus från 1936 där jag ska renovera min lilla hall (ca 5kvm) och planerar att lägga klinker med golvvärme på den ytan! Idag sitter det ett stort platt vattenelement (Sekt=16, h=98cm, b=95cm) i hallen som förmodligen är tilltaget för att även värma trapphus samt hjälpa till med uppvärmning i hallen på övervåningen!

Finns det något enkelt sätt att utnyttja sina gamla elementledningar till att koppla in ett vattenburet golvvärmesystem....jag har hört att det ska finnas någon form av modul som styper ner temperaturen, men jag vet inte riktigt vad det är för något eller hur den fungerar.

Min uppvärmningskälla är en bergvärmepump och därför skulle det ju vara trevligt om jag även i framtiden kan värma min hall med vattenburen värme. Men samtidigt funderar jag åxå om det verkligen är ekonomiskt lönsamt att kosta på sig en lösning för konvertering till vattenburen golvvärme eller om det är mer lönsamt att lägga elvärme på dessa futtiga 5 kvm!?

Är det någon här som kan svara på mina funderingar?
 
Sök efter nått som heter wirsbo puschen 12
 
Tack för tipset...Wirsbo/Uponor Push 12 heter den, men den kostar tyvärr ca 3500 kr. Men tack vare tipset så fick jag reda på lite nya sökord kring denna typ av shuntgrupp som jag eventuellt söker efter och därmed hittade jag andra billigare alternativ som jag vill tipsa om i denna tråd:

TA Multibox K-RTL - Ta Multibox K-RTL med vit tä by: Tour & Andersson - DinVVSbutik i
LK Minikretsventil M5 - Nyhetsbrev från LK Lagerstedt & Krantz

Jag hittade plötsligt även andra trådar i samma ämne, vilket jag sökt med ljus och lykta efter men inte kunna hitta på grund av fel sökord!! Här diskuteras även möjligheten att endast avvända en strypventil, d.v.s. inte behöva en shunt-grupp över huvud taget på grund av den lilla golvytan (<5kvm). Nedan följer länkar till dessa trådar:

http://www.byggahus.se/forum/badrum/2937-golvvaerme-utan-cirkulationspump.html
http://www.byggahus.se/forum/vaerme-allmaent/43810-vattenburen-golvaerme-i-hall.html
http://www.byggahus.se/forum/vaerme-allmaent/43756-simpel-golvvaerme-utan-shuntsystem.html
 
Du kan koppla in golvvärmen direkt på dina radiatoranslutningar om du använder en radiatortermostat med separat avkänning som du monterar på eller nära golvet för att undvika för hög temperatur i golvet. Du ska inte koppla in el i golvet !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.