É
Tack en i släkten sa precis samma sak. Har jag fått fel hoppas jag få byta. Eventuellt betala frakt själv om jag faktiskt fått rätt, om man ens får byta måttbeställda lister.
Om inte annat ska jag prova tejpen! Eller bara prova ändå om jag är tvungen betala nåt själv.
 
Vill man labba kan man prova att "måla" listen med en gul tuschpenna. Kan bli bra, kan bli mindre bra...
 
Mikael_L
ÉlPontus skrev:
En bild på min varmvita slinga mot en vit garderobsvägg...
En sådan bild säger tyvärr inget då man inte vet hur kameran har behandlat vitbalansen. Det måste finnas någon referensljuskälla också i så fall.

Men annars så ser det onekligen inte speciellt varmvitt ut. Och de flesta kameror skruvar inte alltför dramatiskt på vitbalansen när de står i auto-läge så det ligger nära till hands att misstänka att slingan har ganska högt Kelvin-tal.


En sak man ska tänka på när man ersätter vanliga glödisar med LED är ifall man brukar ha glödlampan neddimrad och då tycker ljusfärgen är bra så är glödlampan då på mycket lägre K än 2700, som den (ungefär) har när den lyser för fullt. Det kan vara nedåt 2000K som värst.

Medan LED inte alls ändrar ljusfärgen när de dimras ned (jo, det har börjat komma några sådana varianter numera, som innehåller dubbla uppsättningar LED-chip med olika ljusfärg).
Men generellt så behåller en 3000K LED sina 3000K även när den dimrats ned, och kan mycket lätt uppfattas som för kall i ljuset mot det vi är vana med.
 
Varmvitt vill jag minnas är mycket svårare att få till med LED, och det man säljer på eBay är ju oftast någon form av andra/tredjesortering. En gång när jag beställde "neutralvit" fick jag något som var lila i tonen...

Jag hade klagat till säljaren.
 
É
Mikael_L skrev:
En sådan bild säger tyvärr inget då man inte vet hur kameran har behandlat vitbalansen. Det måste finnas någon referensljuskälla också i så fall.
Jag har inget intresse av att lura er ;) den upplevs i verklighen vara så vit som bilden visar, annars ingen mening lägga upp den här. Sen vilken Kelvin det är vet jag ej.

Det verkar dock vara bra support från dem! Det går inte kontrollera vilken modell de faktiskt skickade så de skickar en ny till mig nästa vecka. Jag fick även välja ny modell om jag ville så jag tar 2500K för säkerhets skull.
 
É
Fick den nya slingan tidigare i veckan. Den är iaf varmare än den förra så jag kommer köra på den tills vidare. Däremot känns det inte 100% bra. Det känns lite åt gula hållet med, och inte så varmt som jag minns glödlamporna var. Visst, gult är ju varmare men känns ändå som nåt skiljer (och det gör det ju också, led vs glödlampa...). Speciellt när man dimmrar ner så känns den nästan kallare än på full effekt! Har nog att göra med hur ljuset reflekteras med, om det går mot kaklet eller mot trälisten som är träfärgad på insidan. På ena bilden lyser den uppåt och andra inåt mot trälisten, det gör en del skillnad på ljuset.

Men nerdimmrad är det alltså jäkla skillnad med riktiga glödlampor, då är det säkert neråt 2000K som Mikael_L säger! Med full styrka är det ganska lika.

Blev inget vrålstarkt ljus med 10W heller som jag trodde, men fullt tillräckligt.



LED-belysning installerad ovanför kaklat väggyta med varm gulaktig ton och kabel hängande från vägguttag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



LED-belysning monterad längs taklist som avger ett gult sken mot ljus kakelvägg och trätaklist.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



Edit: la in fel bilder först.
 
  • LED-slinga monterad längs taklist i rum med reflektion mot kakel och trä.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • LED-ljusslinga installerad längs taklister i rum med delvis kaklade väggar, avger gulaktigt ljus.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
É
Äsch verkar inte gå ta bort de felaktiga bilderna, om ni ser samma som jag borde de två första bilderna vara de korrekta.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.