Självklart delar vi med oss av vad vi skrev!
Såhär såg det ut:

Dispensansökan för att slippa teckna byggfelsförsäkring i samband med uppförande av bostadshus
Vi ansöker om dispens om att ej behöva teckna byggfelsförsäkring. Vi skall bygga huset själva för att få det hus vi vill ha och för att spara pengar. Försäkringsbolagen som vi har varit i kontakt med säger att vi inte kommer att få ut någon försäkringsersättning om något händer. (Vi har varit i kontakt med AB Bostadsgaranti, Gar-Bo AB, Gerling samt Nordisk Garanti som inte ens tecknar denna försäkring utan att vi har minst 75% av arbetet på entreprenad). Uppstår det något fel i byggkonstruktionen så gäller inte försäkringen då vi bygger själva.

Byggmaterialet har en garanti enligt Konsumentverket på 2 år. Om man tar hjälp av entreprenör så har de en egen försäkring. Byggfelsförsäkringen är alltså en helt onödig kostnad för oss då den inte i något avseende kan hjälpa oss om problem uppstår, vilket borde vara meningen med att teckna en försäkring.

-------------------------------
Förutom detta skrev vi in fastighetsbeteckning osv...
Vi hade även läst en artikel av en jurist som rekommenderade att man som egenbyggare sökte dispens, och vi hänvisade till denna jurist i brevet till byggnamdsnämnden.

Hoppas att ni kan få någon nytta av detta!
För övrigt kan jag tipsa alla egenbyggare om att verkligen gå in för att leta på nätet, ringa till företag och prata med folk ÖVERALLT för att få de bästa priserna och villkoren vad gäller hantverkare, material och övrig hjälp. Vi har 'sparat' tiotusentals kronor på att vara lite omständiga och besvärliga!
 
Mycket bra info, Vatten!

mvh
David
 
Ja, det är bara att instämma. Kanon, Vatten! :D
 
tackar!
Kul om vi kan vara till någon hjälp. Det är svårt nog att ta sig igenom djungeln av myndigheter ändå när man ska bygga!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.