Att reaktionen på temperaturförändringar blir trögare har du visserligen rätt i, men det allra vanligaste är ju att man kapslar den (termistorn) i något fukttätt. Isoleringsförmågan hos en liten plastlåda är så pass försumbar att man i regleringen av ett hus, helt kan bortse från den.

Problemet med uppvärmning genom väggen eller via soljus har du precis lika mycket oavsett fukttät dosa eller inte.
 
Det är bra med en tröghet, blir det tvärt varmt så sitter kylan kvar i väggarna och värmen borde vara på lite högre än vad temperaturen ute kräver.

99% av all elektronik tål utomhusklimat. I en tät låda riskerar man kondens (om man stängt lådan en varm och fuktig dag)

Protte
 
  • Gilla
elmont
  • Laddar…
prototypen skrev:
I en tät låda riskerar man kondens

Protte
Risken är 100%
Med normal kapslingsteknik, dvs allt som inte är gastätt, kommer fukten alltid in. När sedan temperaturen cyklas, kondenseras fukten inuti apparaten. Du får alltså mer och mer vatten inuti i din kapsling.

Man måste alltid ha en plan för att få bort vattnet. En ganska vanlig lösning är goretex-packningar.
 
Den vanligaste lösningen är ett avrinningshål ( finns anvisning på det mesta som är av lite högre IPklass) på baksidan nere vid botten så att ev kondesvatten kan rinna ut, det hålet ska man alltid göra om man sätter kapsingar utomhus. OM det inte ska vara gastätt.
 
vectrex skrev:
Problemet med uppvärmning genom väggen eller via soljus har du precis lika mycket oavsett fukttät dosa eller inte.
Nej, faktiskt inte precis lika mycket! :) Av naturliga skäl blir ju problemet mindre om dosan ventileras.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.