http://www.morsoe.se/elda-rett-1
Så staplar jag veden när jag ska tända. Lägg småpinnar och tälj lite spån och lägg emellan varven med ved.
Och, som tidigare nämnts, öppna ett fönster i närheten.
Är veden ok är det svårt att misslyckas med denna, oavsett om det är i kaminen eller ute i det fria.
(Skulle väl vara att det kan vara svårt att hitta ett fönster att öppna ute i skogen. )
Så staplar jag veden när jag ska tända. Lägg småpinnar och tälj lite spån och lägg emellan varven med ved.
Och, som tidigare nämnts, öppna ett fönster i närheten.
Är veden ok är det svårt att misslyckas med denna, oavsett om det är i kaminen eller ute i det fria.
(Skulle väl vara att det kan vara svårt att hitta ett fönster att öppna ute i skogen. )
Kall spis brukar jag börja med t.ex. äggkartonger (12 ägg) som tar bort luftproppen i skorstenen. Sen brukar draget vara så pass att det går att elda. Oftast ligger äggkartongerna under veden. Går bra med hushålls eller toa-rulla också. Tidningspapper går också men då får man se till att det är bra drag under
Ibland kan man få att röken kommer in ändå och det kan t.ex. hända om man har höga träd eller liknande i närheten. För att slippa det så är en ballerina bra att ha på skorstenen.
Ibland kan man få att röken kommer in ändå och det kan t.ex. hända om man har höga träd eller liknande i närheten. För att slippa det så är en ballerina bra att ha på skorstenen.