Skulle det nu bli omlackering så skriv nått papper där elektrikern lämnar garanti, så dom inte blir fula efter ett halvår eller så.
 
Om 50 spottar är förstörda så svider det såklart en del för firman. Medlidande med elektrikern, vem som helst kan göra fel och det är inte roligt en sån här gång. Jag skulle dock inte acceptera annat än nya armaturer
 
Ja byte till nya armaturer kännns ju bättre, vi har ju betalat MASSOR av pengar för dessa Delta Light Grid. Jag är mkt tveksam själv till lackering tack för era synpunkter gällande detta. En fråga till nu använder vi fortf dessa på kvällarna för vi måste då det blir mörkt denna årstid. Tror att elkillen kommer med nya lampor nästa v nån gång men är det ngn fara att köra på som vanligt tills dess att byte sker?? Elektrikern säger att det är ok ingen risk föreligger men det känns bra att lyssna med er också, tack Malin
 
Det är svårt att säga utan att veta hur installationen är genomförd men man får väl anta att det är korrekt och ingen större fara. Jag skulle dock köra spottarna så lite möjligt och absolut inte lämna de på över natten
 
OM det blir omlackering se till att få ett papper med garanti att den nya lacken inge gulnar eller blir brun även med lägre effekt på lamporna. Det ska till bra färg för att tåla så pass hög värme som det blir runt glödljus.

Protte
 
Om ni dimrar ner dem lite så borde det väl vara okej?

//Patrik
 
Japp vi får dimmra ner, inte så kul detta men jag ska kräva nya armaturer. Det känns ju ändå bäst i ett splitternytt hus....Detta forum är ju verkligen bäst! Stort tack.
 
Håller med föregående.. säg att du vill ha nya armaturer. Firman som gjort tabben kan ta det på sin försäkring.
 
Liten avstickare från ämnet:

Här har man alltså tagit fram en relativt ny sockelstandard och inte fixat någon slags spärr mot att stoppa i fel effekt. Det finns väl bara 2-3 olika styrkor (50W, 35W och kanske nån klenare) förutom LED-armaturer o.s.v., då hade det väl varit bra med en spärr i stil med bottenmojängen i gamla diazed-proppskåp?
 
Tillverkaren förlitar sig väl på att den som stoppar i ljuskällor är läskunnig :cool:

Vanliga E27 armaturer är ju även ofta endast godkända för max 60W glödljus. Fastän det finns (eller fanns innan nyliga förbuden) upp till 150.. 200W eller nåt med E27

Finns fortfarande iaf minst 150W E27 halogenglödlampor

Står ju en etikett vad armaturen är godkänd för, borde ju räcka kan man tycka.
 
Sant.

Ett problem med E27 och E14 är väl att det ofta är lampskärmen som egentligen sätter gränsen för max effekt, men där är det svårt att göra något med sockeln för att skydda mot för stor lampa. Men just det problemet borde väl inte gälla för t.ex. GU10 och andra halogenspotsocklar.

(Å tredje sidan kan man tycka att det verkar rätt dumt att över huvud taget tillverka armaturer med GU10 som inte tål 50W...)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.