Y Ysha skrev:
Du verkar lägga väldigt mycket vikt på vad din läkare sade om flytspackel, men läkare är inte experter inom bygg. På det fältet är han/hon bara ytterligare en lekman. Din läkare gav dig en spekulation på var mögelliknande problem kan komma från, snöa inte in på att det är orsaken, speciellt inte om inga undersökningar av huset tyder på att det skulle vara orsaken.
Hittar man inget problem med mögel/fukt i ditt hem så finns det sannolikt inga problem med mögel i ditt hem. Sannolikt beror dina symptom på något annat.
Detta är det mest relevanta svaret !!!!! Som nästan inga mattläggare känner till.

FINJA 280 kan beläggas dagen efter, detta är FINJA´s egen beskrivning:
På uttorkat ej tätt underlag kan täta beläggningar appliceras ett dygn efter spackling upp till 30 mm skikt och efter tre dygn upp till 100 mm skikt. Klinker upp till 30 x 30 cm, som monteras utan tätskikt, kan appliceras dagen efter spackling. Den angivna tiden förutsätter 20 °C, 50 % RF och bra luftombyte i lokalen. En lägre temperatur och/eller högre RF förlänger tiden för beläggning. Kontrollera att ytskiktsleverantörens krav på ytdraghållfasthet och andra egenskaper uppfylls innan ytskikt appliceras, gäller särskilt vid fuktkänsliga beläggningar som trägolv.

Men lägger man ett "vanligt" lim för tidigt, kan de i vissa fall bli problem med hydrolys, detta bidrar dock mest med lukt. Använder man rätt lim t.ex. ARDEX 180 så kan de inte bli någon hydrolys.

Hur lång tid efter spacklingen limmades mattan ?
Efter hur lång tid uppstod symtomen ?

Kan det vara emissioner från själva mattan ?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.