8 054 läst · 71 svar
8k läst
71 svar
Bästa köttfärssåsen?
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Livsmedelsbutiker som har satsat på välsorterad chark kan ha.
Apropå, chark. vakuumförpackat kött och speciellt köttfärs är av ondo, håll er borta! Mycket bättre att välja hängmörat från charken och sedan mala själv eller be dem mala åt dig.
Apropå, chark. vakuumförpackat kött och speciellt köttfärs är av ondo, håll er borta! Mycket bättre att välja hängmörat från charken och sedan mala själv eller be dem mala åt dig.
A
Amarace
Medlem
· Dorotea (Lapplands Sydport)
· 399 inlägg
Amarace
Medlem
- Dorotea (Lapplands Sydport)
- 399 inlägg
Jag är enkel av mig
Hackar upp en gullök och bryner på i stekpannan.
Sen i med 4-500g älgfärs och steker på till det är bra.
i med lite salt och svartpeppar
sen i med mjölk som täcker det hela
i med mjöl så man får till en bra sås
i med soya och mer svartpeppar och grillkrydda
Sen får det puttra lite lagom till det är bra, rör om ofta.
Det är den bästa köttfärssåsen enligt mig
Hackar upp en gullök och bryner på i stekpannan.
Sen i med 4-500g älgfärs och steker på till det är bra.
i med lite salt och svartpeppar
sen i med mjölk som täcker det hela
i med mjöl så man får till en bra sås
i med soya och mer svartpeppar och grillkrydda
Sen får det puttra lite lagom till det är bra, rör om ofta.
Det är den bästa köttfärssåsen enligt mig
Kör gärna :
Fläskfärs som bryns ordentligt
Bacon
Gul lök
Vitlök
Champinjoner, bryns
Krossad tomat
Tomatpuré
Rött vin kraftigt
Lite paprikapulver
Maldonsalt
Timjan
Basilika
Lite oregano
Färsk pasta, parmesanost hyvlad
Heinz
Fläskfärs som bryns ordentligt
Bacon
Gul lök
Vitlök
Champinjoner, bryns
Krossad tomat
Tomatpuré
Rött vin kraftigt
Lite paprikapulver
Maldonsalt
Timjan
Basilika
Lite oregano
Färsk pasta, parmesanost hyvlad
Heinz
Ikväll blir det nog en köttfärssås! Testar nog nåt nytt, brukar alltid improvisera.
Nästan det viktigaste är att ha en bra pasta. Ingen äcklig fullkornspasta, det ska vara bra pasta på durumvete, gärna kokt al dente.
Nästan det viktigaste är att ha en bra pasta. Ingen äcklig fullkornspasta, det ska vara bra pasta på durumvete, gärna kokt al dente.
Medlem
· Västra Götaland
· 3 965 inlägg
Ketchup har inget med förnedring av kocken att göra utan är en utmärlt ingrediens när man gör sötsur sås, Heinz är surast så den är ett bra alternativ.
Tröttnar man på traditionell kfs så är det bara att hälla i 200g ketchup samt en burk ananasbitar tillsammans med spadet och så minska på svartpepparn så får man en intressant Asiatisk variation känd som sötsur sås. Red också gärna av med potatismjöl för att få den rätta simmiga känslan. Passar utmärkt till ris. Denna snabbvariant blir ju inte direkt stjärna i Michelin men livar upp stämningen när man fått äta kfs hela veckan pga budgetproblem.
Amarace: Du kör helt utan tomat?
Tröttnar man på traditionell kfs så är det bara att hälla i 200g ketchup samt en burk ananasbitar tillsammans med spadet och så minska på svartpepparn så får man en intressant Asiatisk variation känd som sötsur sås. Red också gärna av med potatismjöl för att få den rätta simmiga känslan. Passar utmärkt till ris. Denna snabbvariant blir ju inte direkt stjärna i Michelin men livar upp stämningen när man fått äta kfs hela veckan pga budgetproblem.
Amarace: Du kör helt utan tomat?
Det ser ut som ett gott recept och trots att det är köttfärs och sås... Så är det ingen köttfärssås .Amarace skrev:Jag är enkel av mig
Hackar upp en gullök och bryner på i stekpannan.
Sen i med 4-500g älgfärs och steker på till det är bra.
i med lite salt och svartpeppar
sen i med mjölk som täcker det hela
i med mjöl så man får till en bra sås
i med soya och mer svartpeppar och grillkrydda
Sen får det puttra lite lagom till det är bra, rör om ofta.
Det är den bästa köttfärssåsen enligt mig
Om det går bra att äta med potatis och lingonsylt är det tyvärr ingen köttfärssås.
/ATW
A
Amarace
Medlem
· Dorotea (Lapplands Sydport)
· 399 inlägg
Amarace
Medlem
- Dorotea (Lapplands Sydport)
- 399 inlägg
Anders, nä, inget sånt i, är så "barnslig" att jag istället föredrar ketchup när jag äter om jag vill ha nån sån smak
ArneTW, om det inte är köttfärssås, vad är det då? Ser då likadant ut som andras köttfärssås, förutom att min blir lite "tjockare" och att jag inte har champinjoner och sånt kraffs . Har svårt att se att det går att äta med potatis och lingonsylt.... Edit, såg nu att det skiljer ju inte så mycket mot din egentligen?
Jaja, det är gott för mig iallafall Ibland är det enkla bäst. Glömde förresten att skriva att jag alltid har i en tärning köttbuljong också.
ArneTW, om det inte är köttfärssås, vad är det då? Ser då likadant ut som andras köttfärssås, förutom att min blir lite "tjockare" och att jag inte har champinjoner och sånt kraffs . Har svårt att se att det går att äta med potatis och lingonsylt.... Edit, såg nu att det skiljer ju inte så mycket mot din egentligen?
Jaja, det är gott för mig iallafall Ibland är det enkla bäst. Glömde förresten att skriva att jag alltid har i en tärning köttbuljong också.
Redigerat:
Jag tror jag faller tillbaks på att det inte var ketchup/tomat i din sås... Men jag tvivlar inte på att det är gott.
Jag ska provlaga och proväta .
Ditt recept är väldigt likt ett jag använder när jag kokar ihop renskav på muurikkan i skogen och den äter jag med potatis och lingonsylt/gele därav min kommentar om tillbehör.
mvh
ATW
Jag ska provlaga och proväta .
Ditt recept är väldigt likt ett jag använder när jag kokar ihop renskav på muurikkan i skogen och den äter jag med potatis och lingonsylt/gele därav min kommentar om tillbehör.
mvh
ATW
Då kommer mitt recept.
Kanske inte riktigt klassisk spaghetti och köttfärssås men betydligt roligare.
(Är kanske lite matsnobb ibland..)
Ingredienserna varierar lite beroende på vad som finns hemma
Fräs rumstempererad bland eller nötfärs i en stekpanna. (Gärna mald hemma)
Skall bli fräst inte kokt så inte för mycket kall färs i pannan på samma gång.
Flytta över till en gryta.
Fräs lök, vitlök och hackad rökt skinka tills löken börjat mjukna.
Lägg i grytan.
Häll i krossade tomater (gärna mutti)
Lite rödvin eller worchestershire sås eller något liknande.
En nypa socker!
Ev. Lite tomatpuré och lite fond (hemmagjord såklart
Låt puttra i minst 45 minuter med lock.
Salta, peppra.
Tillsätt örter. Gärna färska och precis innan servering annars blir dom mörka.
Tycker salvia passar bra och t.ex oregano eller basilika.
Om du vill så tryck i en ordentlig klick Heinz ketchup.
Tillsätt rivet citronskal och färdigt.
Servera med pasta gjord på enbart durumvete och inget annat!
Kanske inte riktigt klassisk spaghetti och köttfärssås men betydligt roligare.
(Är kanske lite matsnobb ibland..)
Ingredienserna varierar lite beroende på vad som finns hemma
Fräs rumstempererad bland eller nötfärs i en stekpanna. (Gärna mald hemma)
Skall bli fräst inte kokt så inte för mycket kall färs i pannan på samma gång.
Flytta över till en gryta.
Fräs lök, vitlök och hackad rökt skinka tills löken börjat mjukna.
Lägg i grytan.
Häll i krossade tomater (gärna mutti)
Lite rödvin eller worchestershire sås eller något liknande.
En nypa socker!
Ev. Lite tomatpuré och lite fond (hemmagjord såklart
Låt puttra i minst 45 minuter med lock.
Salta, peppra.
Tillsätt örter. Gärna färska och precis innan servering annars blir dom mörka.
Tycker salvia passar bra och t.ex oregano eller basilika.
Om du vill så tryck i en ordentlig klick Heinz ketchup.
Tillsätt rivet citronskal och färdigt.
Servera med pasta gjord på enbart durumvete och inget annat!
Låter gott!GustavGBG skrev:Då kommer mitt recept.
Kanske inte riktigt klassisk spaghetti och köttfärssås men betydligt roligare.
(Är kanske lite matsnobb ibland..)
Ingredienserna varierar lite beroende på vad som finns hemma
Fräs rumstempererad bland eller nötfärs i en stekpanna. (Gärna mald hemma)
Skall bli fräst inte kokt så inte för mycket kall färs i pannan på samma gång.
Flytta över till en gryta.
Fräs lök, vitlök och hackad rökt skinka tills löken börjat mjukna.
Lägg i grytan.
Häll i krossade tomater (gärna mutti)
Lite rödvin eller worchestershire sås eller något liknande.
En nypa socker!
Ev. Lite tomatpuré och lite fond (hemmagjord såklart
Låt puttra i minst 45 minuter med lock.
Salta, peppra.
Tillsätt örter. Gärna färska och precis innan servering annars blir dom mörka.
Tycker salvia passar bra och t.ex oregano eller basilika.
Om du vill så tryck i en ordentlig klick Heinz ketchup.
Tillsätt rivet citronskal och färdigt.
Servera med pasta gjord på enbart durumvete och inget annat!
Visst är Mutti´s krossade tomater överlägset goda?
Medlem
· Nuevo Estockholmo
· 3 525 inlägg
Förr köpte vi alltid billiga krossade tomater, typ icas och coops egna märken. Krossade tomater är ju trots allt bara krossade tomater tänkte vi.simpa81 skrev:
Testade muttis efter rekomendation och har sen dess bara köpt mutti.
Går inte att jämföra!
I övrigt är "min" köttfärssås väldigt simpel:
Köttfärs
Tomatpure
Mycket vitlök
Gul lök
Rödvin
Fläsk eller bacon
Salt och peppar
Färska örter på slutet
KOKA LÄNGE!
Minst 2 timmar