Herc skrev:
En 7 tums gps för bilen med allt , plus europeiska kartor 320 :- fraktfritt man tror inte det är sant ! Aliexpress.
Hur var kartorna egentligen på den gps'en min TomTom har totalflippat och bara bootar om hela tiden så det känns som det är dags att köpa nåt nytt och priset på en GPS på aliexpress är ju halva priset mot vad en kartuppdatering kostar.
 
pelpet skrev:
Kan du berätta lite mer om hur det funkar att köpa villalarm från Kina? Har lite dålig koll på det över huvud taget.
Kolla först o främst så att det är rätt frekvensband på prylarna. Finns en del som går på typ 320Mhz vilket inte är godkänt i Sverige.
 
Alfredo skrev:
Japp, i princip. Frakten kan vara allt mellan noll och jättedyrt. Vid billig/noll frakt får man ofta räkna med ganska många veckors leveranstid. Fyra till sex är inte ovanligt och i vissa fall betydligt mer. Ibland går det dock ganska fort så det är lite av en chansning.
Lite sanning med modifikation då det också är en chansning med tullreglerna. Du kan få en förfrågan från tullverket vad varan kostar och får betala tull för varan. Det finns vissa kryphål och knep som inte är lämpliga att skriva om på detta forum.

Betalning sker i dollar så ska du göra större inköp "samtidigt" kan det vara värt att följa varans pris vid lägre kurs. Ibland ger de erbjudande vid snabbleveranser eller behöver fylla båtfrakten de närmast dagarna för ett lägre pris..

Dx.com har gått rykte och de är måna om den referensen. De hanterar leverans, betalning och reklamerade varor väldigt bra.
Aliexpress är mera som en förmedlingscentral till flera försäljaren där du kan få en förfrågan om du vill handla från en vald säljare eller söka varan hos flera säljare. Det innebär att du kan få olika paket levererade olika dagar efter varandra om du köpt från olika säljare.

En del enklare saker är skräp och annat är bra. Har köpt en del sladdar och kopplingar från Kina samt lite andra vuxen leksaker. Har även köpt några xmbc boxar till tv och kan rekommendera mx boxar (dataanpassad box med xmbc) med rätt snabbminne och det större lagringsutrymmet. Mx box fungerar även bra med wifi. Skulle även köpa viss androidplatta men blev avrådd då vissa har lagt av efter en tid. Nästa större köp kan bli ett larm med kamera.
 
Redigerat:
slurppe99 skrev:
Lite sanning med modifikation då det också är en chansning med tullreglerna. Du kan få en förfrågan från tullverket vad varan kostar och får betala tull för varan.
Ja tullrisken finns ju förstås. Nu har jag mest köpt "småprylar" för maximalt några hundringar och jag har aldrig åkt på tull, Vore intressant om ni som fått betala tull kan skriva något om detta. Hur stor är "risken"? Finns det någon beloppsgräns när de börjar intressera sig?
 
Alfredo skrev:
Ja tullrisken finns ju förstås. Nu har jag mest köpt "småprylar" för maximalt några hundringar och jag har aldrig åkt på tull, Vore intressant om ni som fått betala tull kan skriva något om detta. Hur stor är "risken"? Finns det någon beloppsgräns när de börjar intressera sig?
Jag åker alltid på tullavgift oavsett värde. Lite tråkigt då man köper något riktigt billigt. Eller kanske inte alltid, nån gång har det gått rätt genom tullen men inte ofta.
 
När man går på marknader i Kina så framhävdar kineserna själv att när det är tillverkat i Taiwain eller Honkong så är det kvalite men det som är tillverkat i Kina är skit, har de fel.
 
Discoboll till ungarnas lekrum för 200 spänn. Med inbyggda högtalare med helt OK ljud, spelar MP3 via USB-sticka eller via Bluetooth. Jäkligt fräck pryl: http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-U...AU_Stage_Lighting_Effects&hash=item5af831c48a

Nya arbetslampor till traktorn, fullkomligt hysteriskt mycket ljus i dessa!!!: http://www.ebay.com/itm/4X-36W-7INC...Parts_Accessories&hash=item43c4860aa0&vxp=mtr

Ett par pannlampor, hittar inte exakt den länken men jag fick med laddare som passar i Svenska uttag direkt: http://www.ebay.com/itm/7x-CREE-XM-...707?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cde90fd2b

En av pannlamporna ska jag använda för att bygga om en dyklampa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.