Thomas59
Oj oj oj, här har vi en hantverkare som verkligen snackar i nattmössan. Undra vad han merar med att plattorna skulle fastna. Menar han att han satt plattorna innan tätskiktet torkat - inte för att det spelar någon roll men - jösses!

Det är Konsumenttjänstlagen i kombination med ev avtal som reglerar hur du skall gå till väga.

Steg 1 är alltid att vidtala hantverkaren och det verkar du ha gjort. Sedan bör du som sagt reklamera skriftligt. Använd gärna KO's klagoguide http://www.konsumentverket.se/Klaga/Klagoguiden/Klagoguiden/. På KO´s hemsida kan du även läsa lite mer om vilka rättigheter du har.

Hantverkaren har under vissa förhållanden rätt att försöka avhjälpa felet men du bör väl rimligen försöka häva avtalet. Vem vill ha in en sån klåpare igen.

Kolla även http://www.omboende.se/sv/Bygga1/Anlita-hantverkare-/Problem-med-hantverkare/

Du bör som sagt också ta kontakt med ett juridiskt ombud.

För gärna minnesanteckningar vid ev kontakt med hantvekaren och försök upprätta en logg över alla datum och vad som sagts och lovats. Spara all dokumentation, mail, brev, avtal osv.
 
Immim skrev:
Vi har väl avvaktat med detta för att se vad Byggare Bob tänkte göra härnäst, men nu är det nog läge.

Ni får inte bara avvakta, ni MÅSTE bestrida varje krav från advokaten/entrepenören annars så finns risken att ni "godkänner" kraven.
Och skicka som REK.

Protte
 
Hänvisa till Konsumenttjänstlagen § 19.

Konsumenten får hålla inne så mycket av betalningen som fordras för att ge honom säkerhet för hans krav på grund av ett fel hos tjänsten.

Vad som fordras bestäms av dig, men det skall vara skäligt.
 
Redigerat:
Vi har varit i kontakt med advokat och skickat dit alla handlingar Ska ha ett möte i nästa vecka för att se vad som kan/ska göras. Ligger lite lågt fram till dess men vi återkommer, var så säkra :)
 
Hur gick det sen? Det har ju gått en tid och man blir ju nyfiken.....
 
Just för tillfället mal rättvisans kvarnar långsamt. Har varit på ett första besök hos juristen och visat alla handlingar. Avvaktar nu att han ska kontakta byggare Bobs jurist och vår besiktningsman och sedan återkomma till oss. Men som sagt, fort går det inte....:S
 
Och långsamt går det fortfarande. Nu har vi blivit stämda av byggare Bob och lämnat in svaromål på denna stämning till tingsrätten. Vårt ombud tror att det kanske händer något framåt oktober - november. I alla fall har det gjorts en ombesiktning av badrummen, och det verkar som om även denna besiktningsman såg samma fel som den förste gjorde + de ytterligare fel som vi har upptäckt under resans gång. Intressant upplevelse var det när avloppet skulle rensas i duschen. För att inte bli alltför tydlig kan vi säga att det inte bara var tvålrester som samlats därunder :x.
Fortsättning följer....
 
I november/december? Jamen då borde ju badrummet fixat till sig själv, och ja jag skämtar.
Lär bli rätt kul att se sanslösa kommentarer i en tingsrätt.

/Kent
 
Hej igen!
Nu har vi haft tid att slicka våra sår efter denna pärs. Vi hamnade till slut i tingsrätten på en muntlig förhandling och efter lite dividerande fram och tillbaka blev det en förlikning. Ingen vinner ju på en sådan men det kändes rätt bra ändå att det var över. 50 000 kronor blev slutsumman + advokatkostnaderna naturligtvis. Vi kommer nog att så småningom låta göra om badrummen igen men det får vänta ett tag.....

Hälsningar Immim.
PS. Fogarna är fortfarande ojämna :S
 
Ni fick alltså badrummen för 50 tkr istället frö 150 tkr? Intressant med uppföljning. Vad kostade advokaterna ?
 
daviden skrev:
Ni fick alltså badrummen för 50 tkr istället frö 150 tkr? Intressant med uppföljning. Vad kostade advokaterna ?
Och det för ett badrum med bakfall som kan innebära att ev våtrumsskada ej omfattas av villaförsäkringen.
 
Nej, det lär ju tyvärr bli lite svårt att hävda att detta är gjort fackmannamässigt..
 
Jo, fast det kan ju också vara som så att badrummen håller i 20 år och då är ju priset hyfsat. Försäkringsbolag brukar väl ändå hålla hårt i plånboken när skador ska regleras.
 
Visst, man kan se det från två håll. Vi fick två badrum renoverade för 50 000 kronor + ett nätt påslag på 11 600 kronor för advokaten (och då står ändå försäkringen för 80%:@). Problemet är väl eventuella skador som kan uppstå, därför känns det bättre att göra om resan igen.
Åtminstone försöker vi intala oss det..., så när vi hittat någon hantverkare vi känner att vi kan lita på och när reserverna har fått påfyllning så kör vi igen.

//Immim
 
Nanny Fine
Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.