SNYGGT! Och snabbt gick det också :)
gaia
 
MathiasS skrev:
Ser toppen ut det där....men det där badkaret - det bara ber ju om att få bli inkaklat..... :) ?
Badkaret (och paxfläkten) var det enda som ärvdes från det gamla badrummet. Kanske blir det en inkakling i framtiden, det finns 3 kvm kakel kvar.....
 
Snyggt! :) Men jag hade nog också valt att bygga in badkaret och kanske tagit upp hyllan över toaletten på någon hylla vid badkaret också.
 
Wigert skrev:
Badkaret (och paxfläkten) var det enda som ärvdes från det gamla badrummet. Kanske blir det en inkakling i framtiden, det finns 3 kvm kakel kvar.....

Ok, ja jag tycker iaf det är kul att se att någon blir klar med något och att det blir bra. Det bevisar liksom att det går iallafall.... :)
 
Vad gick det på från ax till limpa? *nyifken*
 
Wigert skrev:
Tillverkaren heter Imola Ceramica, och plattan finns hos Kakelspecialisten vid Globen i Stockholm. storleken är ca 12.5*33.3 cm och i kulören creamatt. Den finns i några andra färger, beige, brun och någon till.  Se länk: [länk]
Gillar ert kakel! Vad kostar det, tro?
 
Minns inte exakt, men tror det kostade 380 kr/kvm, på Kakelspecialisten vid Globen.
 
Snyggt!

Känner igen toaletten, en Ido med den låga fixturen(eller?).

Håller just nu på att installera precis en sådan. Jag ser att du har satt spolknappen på framsidan. Där vill jag också ha den men enligt instuktionen går det inte att placera den där när man har den låga fixturen för då spolar toaletten när man fäller upp locket (feature?). Istället ska man sätta den på ovansidan men då sabbar man ju avställningsytan.

Är det något som du reflekterat över eller har problem med?

/Niklas
 
Jo, jag tror att det är den låga fixturen.

Enligt instruktionen till denna (dock inte jag som monterade, det gjorde rörmokaren) kan spolknappen sitta på framsidan. Hittills har den inte spolat vid uppfällt lock, det krävs ju lite kraft för att trycka in knapparna. Kanske kommer det ske i framtiden och då orsaka problem. Jag har faktiskt inte reflekterat över det..... :-/
 
På Ifös väggtoer (-toas, toisar?) kan man ju placera knappen lite var man vill - har man en låg fixtur skulle det ju gå att sätta knappen lite vid sidan av om man inte vill ha den på toppen. Det borde gå med Idos variant också?
 
en väggtoa, flera väggtoor? ??? ;D
 
Ifös spolknappar ansluts till cisternen med slang och knappen fungerar som en tryckluftscylinder. Det ger en mycket större frihet vid placering. Ido har en stång som förbinder knappen med cisternen och då får man inte samma frihet (tyvärr). Antingen rakt framför eller rakt ovanför.

Hade designen av knappen varit lite smartare hade det inte varit något problem på Ido heller, men det måste varit någon som missade det på designgenomgången. Om någon som lånar herr Wigerts toalett råkar luta sig bakåt när han sitter på dass så får han en obehaglig (?) överasking (eller?).

Anledningen att det ändå blev en Ido för mig var att jag tycker att det är en snyggare skål än Ifö samt att det hade ett erbjudande på Krauta.

/Niklas
 
Jag var tvungen att göra en platsbesiktning av knappen. Det visar sig att locket i uppfällt läge lutar mot överkanten av ramen till spolknapparna, alltså ingen oavsiktlig bidéfunktion i IDOs fixturtoaletter.

Nu känns det väl bra Niklas?
 
Intressant...

Då kanske jag skall sätta knappen på framsidan i alla fall (planen fram tills nu har varit att sätta den på ovansidan).

Men det är ändå så att du måste fälla ner locket för att kunna spola, eller?

/Niklas
 
Jo, locket täcker spolknappen i uppfällt läge, men min hustru tycker det är bra då det innebär att locket aldrig lämnas uppfällt.... Men den stora fördelen är att toppen av fixturen får en orörd skiva.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.