slaskman slaskman skrev:
Efter så där 10 år gav kvarnen upp och börjar skjuta säkringen. Tips på bra återförsäljare önskas.
Hur vet du att den dött? Har den ingen puls?
 
  • Haha
Dilato
  • Laddar…
Rötning med utsorterad matfall ger mer användbar rötgas (främst metan) per mängd/vikt än när det efter malning spolas med den vanliga avloppet då reningsverkets bakterier tar en rejäl tugga av det innan det blir rötningsbar slam.

dvs. att gå från öppen spis som bara lyser lite men ger dåligt med värme när det eldas i denna (reningsverket) till en mycket effektivare kamin/insats (utsorterad matrester för rötning) som ger mer värme (analogi till rötgas).


I många länder även med goda intentioner med avfallkvarn från början, så har det med tiden blivit förbjudet för att städerna hela tiden växer och reningsverken (som alltid släpar efter investeringsmässigt) mäktar inte med konstant ökande mängden syreförbrukande organiska materialet som matresterna bidrar med då de senare åren behöver allt mer av kapaciteten för fekalierna av mängder med inflyttade människor in i städerna - dessutom är matrester numera en attraktiv energikälla för rötgaser för fordonsdrift och nu i princip mjölkar av befolkningen detta med lagstiftningar
 
  • Gilla
Dilato och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.