Tar tacksamt emot alla goda idéer. Och gärna nått som är lite mer framtidsinriktat än att tänka att våra ungdomar ska bo i uthus ;-)
 
Intressant diskussion. Den visar på att vi behöver göra mer. Jag tror på än fler beslut för att minska regelbördan. Översyn av flyttskatter. Översyn av regler för äldreboenden. Med mera.
 
Attefallshuset har tillkommit som en desperat åtgärd ägnad den massiva bostadsbristen i Stockholm.

Det första man bör inse är att storstädernas problem inte är några problem alls ute i provinserna. Attefallsreglerna är ännu ett exempel på ett onödigt centraliserat system, som betraktar lokal anpassning som ett nederlag.

Det andra man ska inse är att den massiva bostadsbristen i storstäderna kommer man inte åt med "bostadspolitik". Åtminstone inte bara.
 
  • Gilla
KnockOnWood
  • Laddar…
Väl talat Billy Bäver!

Vi har gått från ett läge, där små bruksorter och industrisamhällen har avfolkats p.g.a att arbetstillfällena har försvunnit.
Över till att småorterna tacksamt tog emot migranter för att fylla de tomma lägenheterna i miljonprogrammets hyreskaserner.
Till massanstormningen av arbetskraft till storstäderna där allt högteknologiskt skrivbordsarbete nu skall utföras.
Och där finns inga bostäder, surprice!

En lösning, i stället för att bygga nya miljonprogramområden längre och längre ut från de få stora befolkningscentra vi har, vore kanske att få företagen att flytta ut i vårt stora land.
Med Facebook gick det bra, för de fick svinbra villkor när de byggde sina serverhallar i Luleå.
Varför inte utveckla konceptet till det övriga landet?
 
[Som en kommentar till pelpet's diagramm #40]
Flera av länderna i diagrammet har "annorlunda boendekultur" som starkt bidrar till att det ser ut som vi har mycket yta här i landet.

I sydländerna exempelvis Spanien så är det inte ovanligt att om du inte har gift dig så bor du kvar hos föräldrarna även om du är 40 år. Och när du sen blir lite äldre och har gift dig och har eget boende med din familj så är det vanligt att din ensamstående förälder bor i ditt hushåll.

Gissar att vissa Svenskar skulle vara tveksamma till att kopiera denna boendekultur......

(En gång när jag blev inbjuden på middag i Navarra så satt en gammal dam på en stol i hörnan av köket som jag försökte hälsa på, men då sa dom "Det där är bara gammelmormor, bry dig inte om henne")
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.