R Robert-san01 skrev:
Sigtuna kommun skriver:

Byggnadsarea (BYA)

Area som en byggnad upptar på marken. Balkong lägre än tre meter över marknivån räknas in. Altan som inte är underbyggd räknas inte in.
(Svensk standards definition av byggnadsarea är: Area som en byggnad upptar på marken, inklusive utkragar byggnadsdelar som väsentligt påverkar användbarheten av underliggande mark (taksprång, balkong, burspråk, skärmtak etc.)
De definitionerna har jag sett men jag har också sett att man skriver att vissa saker trots att det sticker upp inte räknas, frågan är då vad man har för jämörelsepunkt då så att säga.
 
H hempularen skrev:
Men om du menar huruvida en attefallsbyggnad, som behöver bygglov (pga närhet till gata) räknas in i BYA. Så är det solklart så.

Ligger den nära en gata så är det inte en attefallsbyggnad, även om den ytmässigt skulle kunnat vara en attefallsbyggnad.

Det är tydligt. En attefallsbyggnad räknas inte in i BYA, en bygglovspliktig byggnad räknas in. Det finns inga "nästan attefallshus". Antingen håller den sig inom reglerna, eller inte.

Observera att kommunen kan inte godkänna en liten avvikelse på en attefallsbyggnad, för det görs överhuvudtaget ingen bygglovsprövning, där man skulle kunna fatta ett sådant beslut.
En liten avvikelse på ett Attefallshus är ett svartbygge!
 
  • Gilla
Hemmakatten
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.