Gå på jula och köp en studentvänligt prissatt multicutter och såga upp en plats för en 45 cm diskmaskin i bänkskåpen längst till höger. Du får ta bort eller flytta skåpssidan mellan skåpet under diskhon och skåpet längst till höger, eventuellt förstärka ramen lite så att det inte blir svajigt och kapa bort några centimeter på en skåpdörr men då får du en bra diskmaskinsplats utan att det behöver kosta en massa pengar eller att du behöver offra dina lådor.

Om du ska ta bort diskbänken så tror jag att det blir snyggare om du ersätter spisen med en häll och ett 70 cm skåp på spisens plats, samt en inbyggnadsugn i något av skåpen på andra sidan. Om du sätter in ett modernt skåp med stora utdragslådor så kan du få en förvaring som är mycket mer praktisk än skåpen. Du kan dessutom ha en lång bänkskiva vilket borde göra att köket känns enhetligare.
 
  • Gilla
Linska
  • Laddar…
Du har mycket grejer. om du ska byta bänkskiva så hade jag nog bytt ut den mot en längre där du har micron och satt skåp under med dörr. om det inte påverkar utrymmet mot köksbordet.
typ
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50242723/#/90242721

Svart bänkskiva är en smaksak med var berred på att all smuts och minsta damm syns i ljuset.

Ska du ha en kortare bänkskiva och vill komma ned i pris så finns det alltid något på fyndhörnan med skadat hörn skivan är oftast längre än vad man behöver så det sågar man ändå bort de brukar vara billga 100-150kr
 
Ett alternativ är också att ha som du har nu med nuvarande underskåp vid micron, skaffa en större bänksiva, såga av den till nuvarande bänkskivas mått sätta gångjärn och ha en uppfällbar bit , du kan då förlänga när du behöver mer yta och lätt fälla ned det för mer utrymme som det är nu.
 
Funderar på att sätta ett 60 brett x 40 djupt skåp med lådor på gaveln under micron, så att det sitter 90 grader vridet mot de andra. Då får jag lite extra bänkyta, fyra extra lådor och det blir fortfarande gott om plats mot köksbordet.

Har beställt en diskmaskin från elektrolux nu också. Innerdelen av köket har fått ett första lager med färg.
P1041548.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Blev brunt ändå, resten av lägenheten har vita väggar så jag tycker det blir trevligare med lite avbrytning..
 
P1051550.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det du kan göra för att ljusa upp det lite är att byta taklamporna, dom där är gamla och otroligt dåliga.
 
Du kan även vinyla luckor och lådor i valfri färg, lätt att återställa om du ändrar dig. Köp en större rulle från tex bilstyling företag
 
Visst brukar diskbänkar ha bakkanten uppvikt och fastspikad under nedersta kakelraden? Stor risk att man måste byta kaklet för att ta bort diskbänken alltså...?
 
Tror den här diskbänken är "för ny" men borde man inte enkelt se det om skär lite i sillikonet?
 
Där är ett uppvik på diskbänken men jag tror bara det är 15mm och då slutar det precis under kaklet (stort mellanrum mellan kakel och diskbänk fyllt med tätningsmassa). I värsta fall får jag hugga loss nedersta raden med kakel och sätta nytt där.

Väntar på att byggmax skall få in mer färg så att jag kan måla resten av köket nu..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.