I så fall går de popcornen åt när TS sitter och letar data om total historisk tegelförsäljning under säg 1900-talet för att sedan arbeta fram en flott algoritm som omvandlar detta till hur många tegelhus det totalt kan tänkas finnas i Sverige. :) När man sedan är klar med det letandet och beräkningarna kan det nog vara intressant att jämföra dem med de siffror som man fick på telefon eller mejl från SCB.
 
Det handlar ju om två frågeställningar, hur många "tegelhus" som byggts se senaste 2 åren. Här är de få som säljer tegel bäst koll.
När det gäller befintliga tegelhus så måste man ju hitta en modell som appliceras på SCBs siffror om totalt antal hus i olika kategorier.
Om frågeställningen begränsar sig till villor så skulle man kunna använda sig av tex Hemnet och applicera tegelandelen där på hela Sveriges husbestånd. Fördelen med detta är att man tydligt kan skapa sin definition av vad ett tegelhus eg är och applicera denna vid undersökningen.
 
Som sagt, tveksamt om det finns statistik på det, det blir nog mest branschens gissningar. Tegeltillverkarna kan ju knappast veta om teglet de säljer ska bli en stor gymnasiskolbyggnad eller 15 st radhus.
Vem har ställt frågorna; är det din lärare eller är det du själv som vill veta det för att kunna göra ditt projekt? Om det är din lärare så bör denne ha ett hum om rätt svar för att kunna avgöra om du räknar rätt eller åt helsike fel i ditt projekt, och då är frågan var läraren fått sina uppgifter ifrån?
 
Oj oj tack så mycket för all diskussion :)
Jag har varit i kontakt med SCB per telefon och de hade ingen sådan statistik.
Hittade lite på Boverket i ett dokument med namn "Teknisk status i den svenska bebyggelsen – resultat från projektet BETSI" om ni är intresserade fanns väldigt många olika diagram där :)
Det var jag själv som behövde få veta på ett hum iaf :)
Tack för ert engagemang!
 
  • Gilla
mexitegel
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.