Om fjärrvärmen gått på sparlåga så har ju såklart den potentiella elvärmekällan fått jobba för fullt
 
För att återgå till storleken på huvudsäkringen så titta på elräkningen vad ni betalar för. Vissa nätbolag har samma debitering för 16, 20 och 25 A, medan det hos andra skiljer åtskilliga tusen kr per år. Kundtjänsten kan upplysa om detta.

Med er förbrukning räcker det troligen med 16A. Man kan enkelt själv sätta i mindre säkringar och prova om det fungerar under ett par veckor, gärna den här årstiden när förbrukningen är hög. Går allt bra så ta ut en elektriker som gör ett permanent byte och anmälan till elbolaget.
 
Nu beskriver jag detta bara enkelt, för vi är oxå i farten att titta på det här. Min far sa att vi kunde själva prova att byta ut huvudsäkringarna för husen till lägre amperetal, och om det fungerar utan att huvudsäkringarna går kommande två-tre månader kunde vi ringa vår nätleverantör och säga att vi vill byta.

Tydligen, som folk ovan skriver, så betalar man nätavgift på tre eller fyra olika nivåer beroende på vad huset är ställt på.

Dessutom fick ju många av oss höjd elräkning i november pga den nya uppdelning på fyra regionspriser på elpriset oxå. Suck!
 
Ngn lösning på den höga förbrukningen? Blev lite nyfiken.
 
Skummade igenom inläggen efter TS skrev om ventilation osv, kan vara möjligt att någon skrivit detta redan.

Vad är det för typ av ventilation? Kan ju vara någon typ av värmeväxlare samt förvärmning/frostskydd som hängt sig och värmer alldeles för varmt, det skulle kunna förklara den höga förbrukningen.
 
Säkringsstorleken har som sagt INGET att göra med din förbrukning. 2000kWh på en månad i ett litet hus med fjärrvärme är SKYHÖGT !!,

Som ovan:
1) Har du ett 70-talshus kan det finnas en elslinga som värmer grunden....Det borde isåfall synas på skylten vid elcentralen (som visar vilken säkring som går vart)

2) Grannen tjuvar din el...

3) Elmätaren skenar,(är felaktig)
 
Redigerat:
PST skrev:
Säkringsstorleken har som sagt INGET att göra med din förbrukning. 2000kWh på en månad i ett litet hus med fjärrvärme är SKYHÖGT !!,
Kan bara instämma. Har fjärrvärme i ett hus på 120+120 m2 och eldar ändå el som f-n och vi kommer ändå bara upp i 10000kWh per *år*. (Alla andra på gatan ligger betydligt lägre i elförbrukning).
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.