Tauriel skrev:
Vet inte - hur ser man det? Är det ngn märkning vi ska leta efter?
Lysröret tänder direkt utan blinkning.
 
Tack för info och råd.

Nu fick vi tag på någon annan på firman som utan omsvep sa att de gör stora påslag för alla sina omkostnader och att detta är vad det kostar för kunden. De ger oss 15% rabatt på belysningen eller så kan de komma och plocka ner den om vi inte är nöjda... men det skulle ju inte bli billigare för vi behöver ju lamporna. Nåja, vi har lärt oss att alltid ha skriftlig offert och att man kanske bör skaffa denna typ av grejor själv och bara låta hantverkaren utföra jobbet.
 
Stringfellow Hawke skrev:
Lysröret tänder direkt utan blinkning.
Tack för förklaring. Nja, den blinkar nog allt, så det är nog inte någon sådan.
 
Fairlane skrev:
Då tar man väl en annan elektriker istället?
Det skulle jag nog göra ändå, gillar inte att folk blåser mig.

Man får väl ta betalt rätt betalt för arbetet istället för att lägga sig lågt där och tjäna på att hutlösa marginaler på materialet (marginal är ok, men inte hutlöst).
ja fast blåst är väl fel ord? Det är ju upp till var och en att skaffa sig en totalkostnad av ett arbete som ska utföras. Det är ju knappast bara elektriker som har våldsamma marginaler på material och skulle hantverkare ta det dubbla för varje timme så skulle ju inte det vara så populärt heller och skulle de bara ta rimligt betalt för även tiden så skulle det snart inte finnas nå elektriker och inga bilmekaniker och ingen mataffär inom 20 mil osv osv........
 
Fairlane
Stefan1972 skrev:
ja fast blåst är väl fel ord? Det är ju upp till var och en att skaffa sig en totalkostnad av ett arbete som ska utföras.
Visst är det så, men jag känner mig blåst om jag åker på en kostnad som jag anser helt orimlig, bara för att jag inte frågade. För mig är det ungefär samma som att man kliver in i fel taxi och får betala 1500 kr för en resa som normalt kostar 200 kr. Man känner sig blåst även om man där faktiskt uppger priset innan resan påbörjar (i form av en prisskylt som många inte kan läsa).
Man tar betalt för tiden det tar att åka och handla varorna (helt ok) och ska dessutom ha ytterligare några 1000-lappar (inte ok enligt mig). Problemet är väl att man säger "Det här beräknas ta X timmar och vi tar Y kronor i timmen" och "glömmer" att nämna att man saltar materialet löjligt mycket, dvs kunden kan inte göra en rimlig bedömning av slutkostnaden.
Stefan1972 skrev:
Det är ju knappast bara elektriker som har våldsamma marginaler på material och skulle hantverkare ta det dubbla för varje timme så skulle ju inte det vara så populärt heller och skulle de bara ta rimligt betalt för även tiden så skulle det snart inte finnas nå elektriker och inga bilmekaniker och ingen mataffär inom 20 mil osv osv........
De är inte ensamma, men det är ingen ursäkt enligt mig.
Jag betalar hellre en högre timtaxa än enorma påslag på materialen (som man dessutom mörkar tills fakturan kommer).
Alla hantverkare agerar inte så här. De jag anlitat har inte gjort det, så att det inte skulle finnas några kvar om man inte gjorde så köper jag inte.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.