nino nino skrev:
Är det väggar i trä eller är det murade/gjutna väggar?
Är det inte väggar i trä och gips så är dammet och de små stenarna till 99,99% från när man borrade för rörklammer.
Det blir iofs minst lika mycket sådant damm/skräp om man borrar för klammer i en betongvägg.
 
  • Gilla
Dilato och 1 till
  • Laddar…
M Jenna Tengvall skrev:
För jag tänker att det måste varit öppet där för att det överhuvudtaget skulle kunna ha kommit skit ovanpå värmeskåpet. ( innertaket är ju även det ditsatt under renoveringen).
Vid renovering så är det rätt ovanligt, för att inte säga extremt ovanligt att man tar bort innertak helt. Innertaket vi ser på bilden är fäst på något. Det sitter troligen något i stil med gipsskivor i taket, eller råspont (plankor) om huset är gammalt.

Och vid all renovering blir det enorma mängder skräp och damm på precis alla ytor som finns. Så skräpet ovanpå din beredare kommer från arbete inom rummet. Det är inte så att man missat att städa där under renoveringen, i så fall hade du haft ett dammlager på 5 - 10 mm. Men man har uppenbarligen missat slutstädning däruppe. Teorin ovan om att det är borrdamm från klammermonteringen passar bra med det vi ser. Ofta gör man en storstädning innan målning eller andra ytskikt (man vill inte få damm i färgen), och efter målningen slutmonteras ytliga saker på väggarna som rör och klammers, varvid nytt damm och skräp sprids.
 
  • Gilla
nino och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.