Har nyss haft samma problem i villan. Det behövs inte spolas vartannat år, utan när du märker det blir dålig avrinning. Köket är hårdast utsatt då där spolas ner fett. Även tvättstugor då vära tvättmedel idag slammar igen avloppet.
Spolfirman rekomnenderade ej några intervaller, utan ta det då det är aktuellt sa de som var här.
Spola mycket o varmt vatten ska det vara, både i kök o tvättstuga.
Undvik spola ner fett o ingen kaffesump i köket.
Tryck aldrig på snålspolknappen på toan sa de också, det behövs stort tryck för att det ska orka ta sig ut i avloppssystemet i gatan.
 
  • Gilla
Paxman och 1 till
  • Laddar…
Sedan några år tillbaka (långt innan jag köpte hus) började jag med vanan att spara en majonäsburk i glas som ställs i ett köksskåp. Det blir ju ofta en helt del fett kvar i stekpannan efter t ex bacon eller en köttbit och detta häller jag av i burken istället för i vasken. När burken är full slänger jag den i soporna och börjar på en ny. Stekpannan torkar jag också ur med lite hushållspapper innan jag diskar den i mycket hett vatten, utan diskmedel för att inte förstöra dess stekyta. Dock häller jag lite diskmedel rakt i vasken efteråt och spolar med mycket hett vatten.

Jag försöker också "motionera" rören lite ibland genom att snabbt hälla kokhett vatten i vasken. Detta görs ju "automatiskt" när man kokat potatis eller pasta, men jag brukar följa upp det med lite iskallt vatten för att få expansion/kontraktionseffekten på ev. avlagringar som jag då inbillar mig kan lossna lättare.

Våra två toaletters snålspoling används aldrig!

Något vi kan bli bättre på är att ibland köra disk- och tvättmaskin på sina varmaste program för att rensa ur deras avlopp. Man ska inte låta snålheten bedra visheten.
 
ullak40 skrev:
ingen kaffesump i köket.
Jag har hört tvärtom.
http://www.expressen.se/leva-och-bo/kaffesump--12-saker-du-kan-gora-med-den/
10. Rensa avloppet
Med kaffesump, rinnande vatten och lite diskmedel kan du både lösa upp och rengöra avloppet i såväl kök som badrum. Häll först i sumpen, sedan tre droppar diskmedel och en kanna kokande vatten. I toaletten kan du bara spola ned sumpen som kommer att skrubba rören rena åt dig..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.