Det kan gå båda vägarna. Vägen förbi mina föräldras tomt hade en märkvärdig s-krok just där. Det är inte gott att veta vad folk började köra omvägar runt just där men när den arbetades upp till ordentlig väg troligen i slutet på 1600- eller början på 1700-talet blev S-kroken kvar. Det blev stengärdsgårdar på båda sidorna för att inte korna som drevs till och från beten skulle förirra sig och sedan var vägen där den var. En backstuga och ett vedlider stod länge i den ena innerkroken nästan ute på vägen men de flyttades bort någon gång på 1910-20-talet. Fordonen blev större och fram på 1960-talet blev det omöjligt att ta sig fram genom den extrema kroken med moderna jordbruksredskap och stora lastbilar samtidigt som de moderna motorfordonen krävde ordentlig snöröjning så då grävde väglaget bort stengärdsgårdarna och rätade samtidigt ut S-kroken litet. Det innebär att vägen går över vår mark och har vi en som bredast par meters remsa på andra sidan vägen och bortom den är vägområdet invuxet i skogskanten.
Om det någon gång blir någon lämplig lantmäteriförrättning skall ju det där rättas till och vägområdet flyttas och inlösen betalas men en lantmäteriförrättning är dyr så vi tre inblandade fastigheter har kommit överens om att fortsätta skjuta upp det till ett lämpligt tillfälle.
 
  • Gilla
Huddingebo och 1 till
  • Laddar…
tensiden tensiden skrev:
Finns i varenda ort i landet. Bara att gå in på Eniros karta, slå på fastighetsgränser och leta runt i villa- och radhusområden som gränsar till någon form av allmänning. Garanterat att man hittar ett gäng som annekterat ett par meter till och ställt dit pallkragar, studsmattor, husvagnar och annat.
Här ute har vi ett område där man gjort så mot skogen

Tills skogsägaren nu gått in på flygbild och sett vad de gjort

Lösningen blev arrendeavtal eller betala för skogen som avverkas och polisanmälan

Dock nämner sldrig mäklarna arrendeavtalen i hemnetannonsen 🤪
 
  • Gilla
tensiden och 1 till
  • Laddar…
C cotillion skrev:
det här gänget verkar dock ha tagit det till en ny nivå
Det är en bostadsrättsförening, skulle tro att de enskilda klubbmedlemmarna inte har koll på fastighetens gränser på samma sätt som egnahemsägare har. Det är 45 år sen byggnaderna uppfördes och många har nog passerat sedan dess, räcker med en som drar ut tomtanvändningen mot vägen så tycker resten att det var ju en bra idé, så gör vi med, utan att ha koll på markägarskapet.
 
P
Passerat vad? Byggnaderna?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.