H hempularen skrev:
huvudsäkringen begränsar till 16A totalt i nuläget kan man inte förlita sig på för framtiden.
Skitsnack. Så menar du att det mot förmodan kan tas ut 10 amp per säkring och det är 2,5mm2 som är godkänd för 16 amp och är den huvudsäkring som finns, att den inte skulle lösa ut då. Att det inte går att förlita sig på framtiden. Vad menas med framtiden. Finns ingen logik i ditt inlägg.
 
A
Belastningsströmmen, Ib måste alltid vara lägre än överströmsskyddets märkström, In. Det går inte att komma ifrån. De flesta har redan anmärkt och förstått att strömmen Ib i neutral kommer att kunna bli högre än In (kirchoffs strömlag)

Om det är en gruppledning som matar tex uttag där man inte kan kontrollera vad som kopplas in kan överlast alltså bli ett faktum.

Alla överströmmar ska brytas innan skada uppstår.

Nu är ju detta enkelt löst genom att göra installationen rätt från början istället så det blir lite av en icke meningsfull diskussion. Men ändå lite intressant hur man missat att elcentralen matas via en-fas någon gång i tiden när man dragit ut och kopplat in denna kabel.

Edit: Jag tycker det är bra av trådstartaren att ställa denna fråga. Det visar att hen förstått att detta nog inte blir riktigt bra eller rätt.
 
Redigerat:
  • Gilla
dan_norstedt och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.